2014 Ağustos Öğretmen Atama Kontenjanları

2014 Ağustos Öğretmen Atama Kontenjanları
Ağustos Ataması Kontenjanları 2014, 2014 Ağustos Öğretmen Atama Kontenjanları

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılan açıklamaya göre 2014 Ağustos ayında 40 bin öğretmen ataması yapılacak. Ağustos atamasını dört gözle bekleyen öğretmen adayları ise hangi branşa kaç kontenjan verileceğini merakla bekliyor. Yapılan norm kadro güncellemelerine göre ise hangi branştan kaç kişi atanacağı konusunda az çok belirlemeler yapılmış durumda.

Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yapmış olduğu son açıklamalara göre mart ayında kesinlikle ek atama olmayacak. Her ne kadar yerel seçimler atama bekleyen öğretmenlerin umutlarını arttırsa da yapılan açıklamalar bu durumun imkânsızlığını bir kez daha ortaya koymuş durumda. Bu nedenle ağustos ataması branş dağılımı daha fazla önem kazanmış oluyor.

40 Bin Atama Resmiyet Kazandı

Ağustos ayının sonunda gerçekleştirilmesi beklenen atamalarda en fazla öğretmenin İngilizce, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Fen Teknoloji, Türkçe ve Matematik branşlarında olması bekleniyor. Bu atamalar sadece doğuya değil batı bölgelerine de yapılacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.