2014 LYS Sonuçları Sorgulama Sayfası TIKLA-SORGULA

2014 LYS Sonuçları Sorgulama Sayfası TIKLA-SORGULA
LYS Sonuçları için Tıkla. LYS Sonuçları. LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? LYS Sonuçları Burada. LYS Sonuçları Öğren? LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor? LYS Sonuçları Açıklanma Tarihi. LYS Sonuçları için Tıklayınız. LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarını en kısa süre açıklayacağını duyurdu. Geçen yılda yapılan LYS, Sonuçları ÖSYM tarafından çok kısa bir sürede açıklanmıştı. LYS'ye giren öğrenciler bu yılda LYS Sonuçlarını en kısa sürede açıklanmasını bekliyor.

LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanıyor?

İddialara göre LYS Sonuçları Cuma Gününe Kadar Açıklanması bekleniyor. LYS sonuçları ile ilgili tüm gelişmeleri sitemizden takip edebilirsiniz.

LYS Sonuçlarını Öğrenmek için Tıklayınız

ÖSYM'den LYS Sonuçları Açıklaması

ÖSYM Başkanı Ali Demir, LYS sonuçlarının en kısa sürede duyurulmasını hedeflediklerini ifade ederek, "ÖSYM'nin sınav sonuçlarının açıklanma süresi bakımından katettiği yol bellidir. Sınav sonuçlarının çok geçmeden açıklanması artık bizim bir standardımızdır. Yine bu sınavda da adaylarımıza, olabilecek en kısa sürede sonuçlarını duyurarak yaz tatillerine sonuç kaygısından uzak daha fazla vakit ayırmalarını, dinlenmelerini ve yerleştirme işlemleri için daha fazla zaman ayırıp üniversitelerin akademik takvimi başlamadan ek yerleştirmelerin de tamamlanmasını sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.

Ali Demir, sınav sorularının duyurulmasına ilişkin bir soru üzerine de "Çok defalar duyurularımızda da izah ettiğimiz gerekçeler kapsamında bu sınavda da Yönetim Kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda sınav sorularının yüzde 20'lik kısmını tüm sınav oturumlarının bittiği 22 Haziran günü son sınavın bitimini takiben resmi internet sitemizde yayınlayacağız" dedi. Demir, LYS adaylarının sınavla ilgili olarak ÖSYM'nin internet sitesi dışında yapılacak hiçbir duyuru veya bilgiye itibar etmemelerini de istedi.

Binlerce öğrencinin ve velinin hayali olan üniversiteye giriş sınavının son sınavı olan LYS sona erdi. Öğrenciler ve ailelerinin açıklanmasını dört gözle beklediği ÖSYM LYS sınav soru ve cevapları açıklandı.  ÖSYM LYS Sınavı Soruları ve Cevapları açıklandı.  LYS sınav soruları, LYS soru ve cevapları. LYS cevap anahtarı açıklandı.  LYS sonuçları. LYS puan hesaplama. LYS puan hesaplama nasıl yapılır? LYS - ÖSYM. ÖSYM giriş nasıl yapılır? LYS-1'de Matematik-Geometri testleri. LYS-2'de, Fizik, Kimya ve Biyoloji Testleri. LYS-3'de Türk Dili ve Edebiyatı testi ile Coğrafya-1. LYS-4'de Sosyal Bilimler Tarih ve Felsefe testleri. LYS-5'de Yabancı Dil Sınavı testi soruları ve cevapları açıklandı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.