2014 ÖABT Hangi Branşlarda Uygulanacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi

2014 ÖABT Hangi Branşlarda Uygulanacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi
ÖSYM 2014 ÖABT Alanları, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT Hangi Alanlar İçin Yapılacak ya da Hangi Öğretmenlikler Kimler 2014 ÖABT Sınavına girecek ? ÖSYM açıklama yaptı.

2014 ÖABT Hangi Branşlarda Uygulanacak, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Sınav Yapılacak Alanlar

Öğretmen adaylarının KPSS’ye ek olarak tabii olacağı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, 2014 yılında 16 alanda geçerli olacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından gelen bilgiler kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM ile Devlet Personel Başkanlığı arasında, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” adı altında anlaşmaya gidildi.

Anlaşma kapsamında 2014 yılında ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi; Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri / fen ve teknoloji,  sosyal  bilgiler, Türk dili ve edebiyatı,tarih, coğrafya,  matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi,  Almanca,İngilizce, rehber öğretmen ve sınıf öğretmenliği alanlarına da yapılacak. 

ÖABT geçen sene 15 alana yapılmıştı. Bu sene ise bu alanlara ek olarak Fransızca alanında yapılmayacak ancak ek olarak rehber öğretmenliği ve  sınıf öğretmenliği alanlarına yapılacaktır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.