2014 Üniversite Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?

2014 Üniversite Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?
LYS 2014 ek yerleştirme sonucu ve üniversite ek tercih sonuçları açıklandı mı?

25 Eylül tarihi itibariyle sona erecek olan 2014 ÖSYS ek yerleştirme sonuçları en geç 26 Eylül Cuma gününe kadar açıklanmış olacak. Sayının çok fazla olmamasından dolayı ÖSYM’nin 2014 LYS ek yerleştirme sonuçları erken açıklanacak. ÖSYM her ne kadar bu konuda resmi bir bilgi vermemiş olsa da ek tercih sonuçları adaylar (26 Eylül Cuma) en geç saat 16:00’ya kadar sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenmiş olacaklar. Yerleşene adayların kayıt sürecinin 29 Eylül’de başlaması bekleniyor. Kısacası, 2014 ek yerleştirme sonucu bir tercihine yerleşen adaylar gelecek hafta başından itibaren derslere başlayacaktır. Eğitim alanında uzman editörlerimizin beklentileri bu yöndedir.

Kimler Tercihlerine Yerleşecek

Bu öğretim yılında ek yerleştirme tercihi için, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavında hiçbir yere girememiş olmak veya açık öğretimin kontenjansız programlarına girmiş olmak gerekir. Eğer aday bir yükseköğretim programına girmiş ise (açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) tercih yapamayacaklardır.

Ayrıca durumu ne olursa olsun, kontenjan sınırlaması olmayan açık öğretim ön lisans programlarına Ek Yerleştirme için tercih yapabileceklerdir.

Adaylar, ÖSYS kılavuzunda yer alan Tablo 4′teki lisans programlarına ve Tablo 3B’deki ön lisans programlarına;

a) 2014 YGS/LYS ‘de aldıkları yerleştirme puanları,

b) Bölüm tercihleri,

c) Kontenjanlar ve koşullar dikkate alınarak yerleştirileceklerdir.

Öncelikle sınavsız geçiş hakkı olan adaylar, daha sonra genel lise mezunu adaylar, sonra da alanları dışındaki programları seçen meslek lisesi mezunu adaylar yerleştirilecek. Puanlama da yükseköğretim programının puan türündeki yerleştirme puanları baz alınacaktır.

Teknik lise mezunları, kendi alanlarıyla ilgili ön lisans programlarına sınavsız olarak;

a) İlgili tercihleri,

b) Sınavsız geçiş hakkı olan adayların öncelikleri,

c) OBP (Ortaöğretim Başarı Puanı),

d) Kontenjanlar ve koşullara göre yerleştirileceklerdir.

2014 LYS Ek yerleştirme Sonuçları Açıklanır Açıklanmaz Bu Sayfada Olacak. Sitemizi Takip edin.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.