2014 YGS Matematik Konuları

2014 YGS Matematik Konuları
2014 YGS Matematik konu ve soru dağılımı, YGS Matematik konuları 2014

Her sene olduğu gibi bu yıl da YGS matematik konuları ve soru dağılımı özellikle de eşit ağırlık ve sayısal öğrencileri tarafından hem merak ediliyor hem de onları çok yakından ilgilendiriyor. 2014′te YGS’ye girecek öğrenciler matematik sorularını da cevaplamak zorunda. Bu nedenle YGS konu dağılımı öğrenciler için büyük önem taşıyor. 40 sorudan oluşan Matematik testinde 32 soru matematik dersinden geliyor. Bu nedenle matematik sorularını çözmek bir kez daha tekrar etmek gerekirse özellikle eşit ağırlık ve sayısal öğrencileri açısından çok büyük önem taşıyor.Bu öğrencilerin matematik konularını belirleyerek bu konulara çok iyi hazırlanması gerekiyor.

Aşağıda yeni müfredata göre düzenlenmiş 2014 YGS matematik konuları sıralanmıştır. Ayrıca hangi konudan kaç soru çıktığı da gösterilmiştir.

2014 YGS MATEMATİK KONULARI

1-) Sayılar
2-) Basamak Kavramı
3-) Taban Aritmetiği
4-) Bölme-Bölünebilme
5-) OBEB-OKEK
6-) Rasyonel Sayılar
7-) Sıralama-Basit Eşitsizlikler
8-) Mutlak Değer
9-) Üslü İfadeler
10-) Köklü İfadeler
11-) Oran-Orantı
12-) Denklem Çözme
13-) Problemler
14-) Mantık
15-) Kümeler
16-) Bağıntı-Fonksiyon
17-) İşlem-Modüler Aritmetik
18-) Permütasyon-Kombinasyon-Olasılık

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.