2014 YGS Sınav Soruları Nasıldı ? - Fen Bilimleri Dershanesi Soru Yorumları

2014 YGS Sınav Soruları Nasıldı ? - Fen Bilimleri Dershanesi  Soru Yorumları
Fen Bilimleri Dershanesi uzmanlarının YGS değerlendirmesi ise şöyle:

Fen Bilimleri Dershanesi uzmanlarının YGS değerlendirmesi ise şöyle:

Sorular zaman alacak düzeyde
Matematik:
Çok orjinal soru yok. Müfredata uygun, fakat zaman alabilecek işlemli soruların olduğu orta zorlukta bir sınav. 

2013’e göre kolay
Geometri:
Geçen yıla göre çok kolay. Belirgin, ayırt edici soru tarzı yok.

Yoruma dayalı
Fizik:
Müfredattaki değişikliğin geçen seneki gibi 2014 YGS’de de uygulandığını gözlemledik. Sorular daha çok yoruma dayalı çıkmıştır. Öğrencilerden aldığımız bilgi doğrultusunda “Doğada var olan dört temel kuvvet”le ilgili bir soru sorulmuştur. Bu, 12. Sınıf müfredatında 5. ve 6. Ünitelerde bahsedilen bir konudur. Bu tür bir sorunun LYS’de olmasını beklerdik.

Müfredata uygun görünüyor
Kimya:
ÖSYM’nin yayınladığı 3 soruya bakıldığında müfredata uygun olduğu görülüyor. Ancak 3 soruya bakıp 13 Kimya sorusunu değerlendirmek doğru değil. ÖSYM’nin bütün soruları kamuoyuna açması gerekiyordu.

Beklenen zorlukta
Biyoloji:
Örnek sorulara ve öğrencilerden aldığımız geri bildirimlere göre 2014-YGS Biyoloji soruları müfredata uygunluk göstermektedir. Öğrenciler Biyoloji sorularını çözerken zorlanmadıklarını ve Biyoloji sorularının beklenen zorluk derecesinde olduğunu ifade ettiler. Biyolojide sürpriz soru yok. 

ALES tarzını andırıyor
Türkçe:
2014 YGS soruları içinden seçilip basına dağıtılan sorular ve sınava giren öğrencilerimizle yaptığımız görüşmelerden sonraki değerlendirmelere göre soru dağılımlarında ciddi bir değişiklik olmadığı gözlemleniyor. Dil bilgisi, özellikle de her seçenekte ayrı bir bilgiyi ölçen karma dil bilgisi sorularında bir miktar azalma var. Tek metinle iki soru sorma ya da “hangisi kesin olarak çıkarılabilir” tarzındaki sorular, ALES tarzını andırıyor. Paragraf soruları çok uzun değil, son yıllarda gözlemlendiği gibi edebiyat ve dil dışındaki konularda hazırlanmış paragrafların sayısında artış var. Hazırlıklı öğrencinin çok zorlanmayacağı bir sınav izlenimi bırakıyor. Sınavın Türkçe soruları, ana çizgileriyle ÖSYM’nin çerçevesine uyuyor.

Orta zorlukta
Tarih:
Elimizdeki sorular ve sınava giren öğrencilerden aldığımız bilgiler, soruların müfredata uygun olduğunu göstermektedir. Sorular YGS’ye uygun şekilde sorulmuş. 7. Soru bilgiye dayalı, diğer sorular yoruma dayalı sorulmuş. Orta zorlukta bir sınav denilebilir.

Bilgiye dayalı
Coğrafya:
Yayınlanan 2 soruya bakıldığında Coğrafya müfredatına uygun olduğunu görüyoruz. 2 sorudan 18. Soru bilgiye dayalı geldiğini görmekteyiz.

Bilim felsefesi orta zorlukta
Felsefe:
Soruların tamamını görmeden yorum yapmak zor. Çünkü ne soruların müfredata uygunluğu ne zorluk derecelerinin dağılımını ne de olası yanlış soruyu 2 soruyla yorumlayamayız. Bence bu durum en azından büyük bir adaletsizlik.  Görebildiğim iki soruda bilim felsefesi ile ilgili ve orta zorlukta. Başka yorum yapmak mümkün değil.

Kaynak:Hürriyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.