2015 Jana Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

2015 Jana Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak
7 Mart 2015 tarihinde yapılan Jana Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak. Jana Sınav sonuçları konusunda ki gelişmleri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

2015 Jana sınavı bugün yapıldı. Jana Sınav soruları ve cevaplarının tamamı ösym tarafından açıklanmayacak. Adaylara şimdi ise 2015 Jana sınav sonuçları için meraklı bekleyişi sürecek. Ösym tarafından 2015 jana sınav sonuçları için net bir tarih verilmezken 2015 Jana sınav sonuçları için Jana Başvuru Kılavuzunda 2015 Jana Sınav sonuçları konusunda aşağıda ki açıklama yapılmıştır.

Jana sınav sonuçları için ösym tarafından yapılan o açıklama

 Adaylar yazılı sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr ile www.jandarma.tsk.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Adayların internette yayımlanacak yazılı sınav sonuç bilgisinde tüm adayların açıklama hanesine “Jandarma Genel Komutanlığı tarafından belirlenecek taban puana göre çağrılacak aday listesi, ikinci aşama sınav tarihleri, sınav yeri bilgisi ve istenen belgeler Jandarma Genel Komutanlığının http://www.jandarma.tsk.tr İnternet sayfasından yayınlanacaktır.

İnternet adresini takip ediniz.” ifadesi yer alacaktır.

ÖSYM'nin kayıt/atama işlemleri ve kurumlar arası geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur.

Jana Sınav soruları Test, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (15), Türk Kültür ve Medeniyetleri Tarihi (5), Türkiye Coğrafyası (12), Temel Yurttaşlık Bilgisi (8) konularındaki bilgi, kavram ve ilkelerden yararlanma gücünü ölçen sorular ile Türkçeyi kullanma, zihni kapasite, düşünme ve muhakeme gücü, karar verme yeteneği (30) ile matematiksel ilişkilerden yararlanma gücünü (30) ölçen sorulardan oluştu. Jana Sınav soruları için adaylara  cevaplama süresi 120 dakika olarak verildi.

Jana sınavına giren adaylar  yorumlar kısmında sadece sınav hakkında zorluk derecesi kolay mı zor mu konusunda yorumlar kısmında  görüşlerini yazabilirler.

Jana Sınav Soruları konusunda ki tüm gelişmeleri sizlere bu sayfamızda aktarmaya devam edeceğiz. ve 2015 Jana sınavına giren tüm adaylara  başarılar diliyoruz.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.