2015 LYS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

2015 LYS Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
15 Mart 2015 Pazar Günü saat 10:00’da gerçekleşen YGS’nin ardından şimdi de LYS heyecanı başladı. Bir haftadan daha kısa bir süre içinde YGS sonuçlarının açıklanması bekleniyor.

15 Mart 2015 Pazar Günü saat 10:00’da gerçekleşen YGS’nin ardından şimdi de LYS heyecanı başladı. Bir haftadan daha kısa bir süre içinde YGS sonuçlarının açıklanması bekleniyor. Bu durumda adaylar, YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS’ye başvurabilecek.

LYS Başvuruları Ne Zaşlayacak?

LYS başvuruları, 8 – 21 Nisan arasında olacak.

LYS, 5 ayrı oturum şeklinde gerçekleşecek. Öğrenciler girmek istedikleri bölümlere göre en az iki LYS sınavına katılacaktır. Adaylar isteklerine göre tüm oturumlara da katılabilecek.

Sorular lise-2, lise-3 ve lise-4 ağırlıklı konulardan oluşacak. Lise-1 konularında da az oranda soru gelecek. Soru tarzları da daha çok bilgiye dayalı sorular olacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.