2015 LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

2015 LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?
ÖSYM Başkanı LYS ile ilgili açıklamalar yaparken, LYS sonuçlarının açıklanma sürecine dair bilgi verdi. LYS 1, LYS 2, LYS 3, LYS 4 ve LYS 5 sonuçları ne zaman açıklanacak ?

LYS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

LYS sonuçlarının 1 hafta içinde açıklanmasını bekliyoruz. ÖSYM başkanı Ömer Demir, sonuçlar konusunda bir sürpriz yapma gibi bir iddiaları olmadığını belirtti.

Sınav sonuçlarını makul bir süreçte açıklamak istediklerinin altını çizen Ömer Demir, “Sınav sonuçlarını açıklarken süre konusunda sürpriz yapmak gibi bir iddiamız yok. Önemli olan, sağlıklı şekilde sonuçları üretelim. Çünkü sürprizin kurumsal açıdan maliyeti şu; sabaha kadar kişileri çalıştırmak zorundasınız, yorgun bir şekilde hata yapma riski olabiliyor. Dolayısıyla süreyi öne çekme konusunda çok özel bir gayretimiz olmayacak. Ama makul bir süre içinde açıklamaya çalışacağız” değerlendirmesinde bulundu.

LYS soruları ve cevapları yayınlanacak mı ?

LYS soruları ve cevapları, ais.osym.gov.tr adresinde yer alacaktır. ÖSYM geçtiğimiz yıl olduğu gibi soru ve cevapların sadece %20’lik bir kısmını yayınlayacak.

LYS’ye katılan aday sayısı: 

“Geçen sene LYS’ye müracaat eden 2 milyon 386 bin 348 kişiydi. Bu yıl ise 2 milyon 538 bin 556 kişi müracaat etti. Dolayısıyla bu sene 2015 LYS’yi aday sayısında yüzde 6 dolayında bir artışla gerçekleştireceğiz”

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.