2015 TEOG yerleştirme esas puanları (YEP) açıklanıyor

2015 TEOG yerleştirme esas puanları (YEP) açıklanıyor
Merakla beklenen TEOG 2015 sonuçlarının ardından tüm gözler TEOG Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) açıklanmasına ve tercihlerine çevrildi. 2015 TEOG Yerleştirmeye Esas Puanlar e okul ile eşzamanlı olarak egitimsistem.com'de.

Bu yazımızda sizlere TEOG YEP Puanları ne zaman açıklanacak haberi hakkında bilgiler vereceğiz. İşte detaylar....

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilk kez uygulamaya geçireceği çalışmayla, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde yerleştirme puanlarının açıklanmasının ardından, tercih döneminde, öğrencilere ve velilere, danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla 81 ilde "tercih danışmanlığı komisyonları" kuracak.

MEB, TEOG kapsamında yerleştirme puanlarını yarın açıklayacak. Puanların açıklanmasının ardından, 6-16 Temmuz'daki tercih döneminde, öğrencilere ve velilere, danışmanlık hizmeti verilecek. Bu kapsamda, 81 ilde "tercih danışmanlığı komisyonları" kurulacak. İllerde ulaşımı kolay okullarda ve mobil olarak kurulacak 2 bin 51 tercih danışmanlığı komisyonunda, 7 bin 328 öğretmen görev alacak.

TEOG YERLEŞTİRME PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEB'den son yapılan açıklama aşağıdaki gibidir.

2014-2015 yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sürecindeki Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) 24 Haziran 2015 tarihinde ilan edileceği Bakanlığımız tarafından yayımlanan kılavuzda belirtilmişti. Ancak ikinci dönem yapılan ortak sınavlardaki bazı sorulara açılan davalar ve yargı sürecindeki aksamalar nedeniyle YEP sonuçlarının ilanı ertelenmişti.

26.06.2015 tarihinde 12. İdare Mahkemesinde D Kitapçığı İngilizce 11. Soru (A Kitapçığı 10. soru, B Kitapçığı 1.soru, C Kitapçığı 3.soru ) ile ilgili açılan dava neticesinde, mahkeme bu soruya iptal kararı vermiştir.

Danıştay 8. Dairesinin 26.11.2014 tarih ve 2014/2083 esas sayılı kararı doğrultusunda iptal edilen soruyu tüm adayların doğru cevapladığı kabul edilerek İngilizce ders puanları yeniden hesaplanacaktır.

Bu karar sonrasında Bakanlığımız, 8’inci sınıf Yılsonu Başarı Puanı ile Yerleştirmeye Esas Puanları yeniden hesaplayarak, yeni puanları 29.06.2015 Pazartesi günü saat 09.00’da  e-okul üzerinden açıklayacaktır.

Norman Vincent Peale

"Yenildiğine inanırsan, buna uzun süre inanırsan, sonunda yenilgi bir gerçek olur."

Daha fazla bilgi ve haber için tıklayınız.

EgitimSistem.Com Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.