2015 YGS Puanına Göre Tercih Nasıl Yapılır?

2015 YGS Puanına Göre Tercih Nasıl Yapılır?
2015 YGS Puanına Göre Tercihler Ne Zaman Yapılacak,2015 LYS YGS Puanına Göre Tercih Hakkı Şeması ve Tablosu

2015 YGS Puanına Göre Tercihler Ne Zaman Yapılacak,2015 LYS YGS Puanına Göre Tercih Hakkı Şeması ve Tablosu,2015 YGS Puanına Göre Bölümler Hangileridir,2015 YGS Puanına Göre Üniversite Taban Puanları,2015 YGS Puanına Göre Üniversite Tercihleri...

2015-ÖSYS YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KILAVUZU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

-Kimler YGS Tercihinde Bulunabilecek?

Meslek yüksek okulu ön lisans programlarını tercih edebilmek için (sınavsız geçişten boş kalan kontenjanlar dahil) ilgili YGS puan türünde en az 140 puan; açık öğretim ön lisans ve lisans programlarını tercih edebilmek için YGS puan türünde en az 140 puan; özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt yaptırabilmek için YGS puan türünde en az 140 puan; yerleştirmede meslek lisesi çıkışlı adaylara ek puan verilen lisans programları ile teknoloji, sanat ve tasarım, turizm fakülteleri lisans programlarının M.T.O.K. kontenjanlarını tercih edebilmek için ilgili YGS/LYS puan türünde en az 180 puan ve yerleştirmede meslek lisesi çıkışlı adaylara ek puan verilen programlar dışındaki lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili LYS puan türünde en az 180 puan almış olmak şartı aranacak.

YGS/LYS’lerde başarılı olan okul birincileri, genel kontenjan ve okul birincileri kontenjanı göz önünde tutularak merkezi yerleştirmeyle yerleştirme puanlarının elverdiği en üst tercihlerine yerleştirilecek.

Engelli adaylar ise üniversite tercihinde bulunurken engellerini dikkate almaları ve üniversitelerin engellilerle ilgili birimlerinden yükseköğretim programları konusunda bilgi almaları yararlarına olacak.

2015 YGS TERCİH İŞLEMLERİNİZİ YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

Puan, tercih ve kontenjanlar dikkate alınacak

2015-YGS’ye ve LYS’lere giren adaylar, ön lisans ve lisans programlarına YGS ve varsa LYS yerleştirme puanları; okumak istedikleri yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri; yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirilecek.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan adaylar ise kendi alanlarıyla ilgili ön lisansprogramlarına sınavsız olarak; okumak istedikleri yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri, sınavsız geçiş ile ilgili öncelikler, Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP), yükseköğretim programlarının kontenjanları ve koşulları göz önünde tutularak yerleştirilecek.

Yerleştirme işlemlerinde bu kılavuz ile 2015-ÖSYS Kılavuzunda yer alan kurallar geçerli olacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.