2015 YGS Türkçe Ortalamaları Yerlerde Sürünüyor

2015 YGS Türkçe Ortalamaları Yerlerde Sürünüyor
2015 YGS’de tüm testlerde başarı düşüşü görülürken en belirgin düşüş Türkçe testinde görüldü.

2014 yılında 19 olarak ortalama, 15,9’a gerilerken, bir hatalı sorunun tüm adaylar tarafından doğru işaretlendiğinin kabulüyle birlikte ortalama 14.9‘a inmiştir.

Peki Türkçe testindeki bu başarısızlığın nedeni ne ?

Bir çok uzmana göre sorular standartların dışında, anlaşılması zor ve test tekniğine uygun değil.

Uğur Hazırlık Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil: 

Türkçe testleriyle ilgili 4 yıldan bu yana soru formatında değişikliğin sinyalleri veriliyordu. Her yıl biraz daha zorlaşmasının ya da öğrencilere öyle gelmesinin nedeni üniversite adaylarının kitap okuma alışkanlıklarının az olması. Türkçe’yi ezber bir dersmiş gibi kabul edip ona göre çalıştıklarının ve öğrencilerin anlama-yorumlama gücünün zayıflığının göstergesi. ÖSYM’nin hatası çocukların nasıl yetiştiğini dikkate almamak. Bu soru tiplerine daha yavaş bir geçiş yapması gerekiyor, oysa hızla geçti. Öğrencilerin anlama ve yorumlama kabiliyetinin artması önemli ama buna göre eğitim almaları gerekiyor. Lise eğitimi ile ÖSYS sorularının birbiriyle senkronize gitmesi lazım.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.