2016 Başarı Sırası Nasıl Öğrenilir ? Başarı Sıralaması Robotu

2016 Başarı Sırası Nasıl Öğrenilir ? Başarı Sıralaması Robotu
YÖK, program atlası uygulamasına “Başarı Sırası Sihirbazı”nı ekledi. Başarı sıralamalarını 2015 YGS sonuçlarına göre sıralayan bu uygulama ile YGS adayları hedefledikleri bölüme girip giremeyeceklerini tahmin edebilirler.

Başarı sırası öğrenme, üniversite bölümlerinin başarı sıraları…

YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“YÖK Program Atlası’na, adaylardan gelen öneri ve talepleri de dikkate alarak yeni bir modül ekledik: ‘YÖK Başarı Sırası Sihirbazı’. Bilindiği üzere lisans programlarını hedefleyenler için üniversiteye giriş süreci iki devreli bir müsabaka gibi. Yarın sonuçları açıklanacak olan YGS, müsabakanın ilk yarısı. Maçın ilk devresinin sonunda gençler, hedeflerine ne kadar yakın ne kadar uzak olduklarını merak edecekler. YÖK Başarı Sırası Sihirbazı ile adaylar, hedefledikleri programa geçen sene yerleşenlerin 2015-YGS’de ortalama kaçıncı başarı sırasında yer aldıklarını görebilecek ve kendi durumlarını (başarı sıralarını) kıyaslayabilecekler.

Başarı Sırası Sihirbazı Hakkında

Hedeflediğiniz programlara geçen sene yerleşenlerin YGS’de kaçıncı sırada olduğunu görmek, 2016 YGS’deki başarı sıranızı, geçen sene o programa girenlerin YGS başarı sıraları ile kıyaslamak mümkün oluyor.

2015 ÖSYS’de LYS puanları ile öğrenci alan lisans programlarına yerleşenlerin YGS başarı sırası ortalamaları ile yerleşenler arasında en düşük YGS başarı sırası bilgileri burada yer almaktadır.

Başarı sırası sihirbazına ulaşmak için tıklayınız.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.