2016 LYS Sınavı zor mu olacak ?

2016 LYS Sınavı zor mu olacak ?
YGS’de yükselen başarı ve daha fazla adayın barajı geçmesi üniversiteye hazırlanan adayların zihninde LYS’nin daha zor olabileceği kanısı oluşturdu.

2016 LYS sınavı zor mu olacak ? LYS, ÖSYS sonuçlarının belirlenmesinde ne kadar etkili olacak.

YGS’de başarı ortalamasının artması elbette LYS’nin belirleyiciliğini yükseltiyor. Yani adayların öne çıkmak için LYS’lere daha iyi hazırlanmaları gerekiyor. Geçen yıla oranla rakipler daha fazla. Peki bu durum LYS’deki soruların zorlaşmasına neden olabilir mi ?

2016 LYS’deki sorular daha çok eleyici olabilir, bu bir bakıma YGS’den beklediğini alamayanlar için iyi bir haber nitekim LYS’de daha başarılı olarak istedikleri başarı sırasına ulaşabilirler.

LYS zorluk derecesi standartların dışına pek fazla çıkmamaktadır. Soruların zorluğu testlere göre değişebilir, aynı zamanda başarı oranında da oynamalar olabilmektedir. Sonuç olarak adayların LYS’lere daha iyi çalışmaları sınavdaki başarılarında önemli rol oynayacaktır. ÖSYS puanının hesaplanmasında LYS’nin oranı daha büyüktür.

ÖSYM sınavı kolaylaştırarak dersanelere gerek olmadığı algısı vermeye çalıştı ve kısmende başarılı oldu. Şimdi bunu iyi kullanıyorlar. Sonuçta bu bir sıralama sınavı olduğu için siz istediğiniz kadar sınavı kolaylaştırın. Sonuçta iyi bölümlere sonuçta yine en yüksek puan alanlar gidecek.

ÖSYM LYS sınavınıda kolay sorular soracak. Çünkü buradaki amaç belli herkese bir parmak bal vermek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.