2016 LYS Soruları ve Cevapları (LYS 1, 2, 3, 4 ve 5) ÖSYM

2016 LYS Soruları ve Cevapları (LYS 1, 2, 3, 4 ve 5) ÖSYM
Üniversite adayları için kritil Lisans yerleştirme sınavları süreci başladı. Haliyle birçok aday 2016 LYS soruları hakkında detayları merak ediyor.

YGS’nin adayları çok zorlamaması üzerine acaba LYS sınav soruları 2016 nasıl olur gibi düşünceler sardı. ÖSYM, bilindiği üzere çok önceden LYS sınav takvimini açıklamıştı. Bizler de bu sayfada sınav anına kadar adayların 2016 LYS yorumları ile hazırlanma süreci ve LYS’ler sonrası sınav soru paylaşımı yapılmasını amaçladık.

LYS’deki başarınızın yerleştirme puanınızı % 60 oranında etkiler. Bu nedenle YGS’den istediğiniz sonucu alamamış olsanız bile tüm gücünüzle LYS’ye hazırlanın. YGS’de yüksek bir net çıkarmış olmanız sizi rehavete sürüklememeli, düşük bir puan almış olmanız da asla ümidinizi kırmamalıdır.

LYS’deki sorular bilgi ağırlıklı olacağı için konulara yüzeysel çalışmamalısınız. Özellikle sözel derslerdeki kavram, isim ve eserleri özümsemeden geçmemelisiniz.

Hayalini kurduğunuz bölümü kazanmak için yaklaşık kaç net yapmanız gerektiğini hesaplayın. Bu puanı yakalamak için de çalışınca sonuç alabileceğiniz- konulara ağırlık vermeniz mantıklı olacaktır. Özellikle Sayısalcıların Fen-2 konularına, TM’cilerin de Mat-2 konularına çalışırken seçici olması gerekir.

Deneme sınavlarında çoğunlukla yanlış yaptığınız konuları belirlemeli ve bu konular üzerinde ayrıntılı bir şekilde durmalısınız. Öte yandan soru çözerken farklı kaynaklardan yararlanmalısınız. Bu size farklı bir bakış açısı kazandıracaktır.

2016 LYS SINAV TARİHLERİ ŞU ŞEKİLDE:

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-4 Sosyal Bilimler: 18 Haziran 2016,

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-1 Matematik: 19 Haziran 2016,

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-5 Yabancı Dil: 25 Haziran 2016,

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-2 Fen Bilimleri: 25 Haziran 2016,

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-3 Edebiyat-Coğrafya: 26 Haziran 2016,

LYS başvuruları 1-14 Nisan 2016’da alınacak.

LYS sonuçları ise 18 Temmuz 2016’da adaylara duyurulacak.

LYS 4 Sosyal Bilimler Soruları, LYS 1 Matematik Soruları, LYS 5 Yabancı Dil Soruları, LYS 2 Fen Bilimleri Soruları, LYS 3 Edebiyat Coğrafya soruları ve cevapları sınav sonrasında bu sayfada yorumlarınız ile birlikte yer alacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.