2016 Şubat Öğretmen Ataması Kontenjanları Branş Dağılımı Hangi Bölümden Ne Kadar Alım Yapılacak?

2016 Şubat Öğretmen Ataması Kontenjanları Branş Dağılımı Hangi Bölümden Ne Kadar Alım Yapılacak?
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 10 binden fazla atama yapılacağı müjdesini Eskişehir'de verdi. Kontenjanlar ve branş dağılımı nasıl olacak ? Hangi bölümden ne kadar alım yapılacak ? MEB kesin kadroyu açıkladı mı ? Nabi Avcı, Şubat atamalarıyla ilgili açıkl
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 10 binden fazla atama yapılacağı müjdesini Eskişehir'de verdi ancak Milli Eğitim Bakanlığı kaynaklarından edinilen son bilgilere göre adaylar Şubat ayında daha fazla öğretmen ataması beklentisi içindeler.
 
Nabi Avcı, Şubat atamalarıyla ilgili Tvnet'e açıklamalarda bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nn açklamaları şöyle:
-Şubat'ta öğretmen ataması olacak. Kadro tahsisi kanunla yapılıyor. Kadro tahsisi yapıldıktan sonra Maliye Bakanlığı'ndan kullanım izni gerekiyor.
-Son atamalardan sonra her branşta emeklilik öngörülerini de hesaba katarak hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyacımız var bunu görmemiz gerekiyor.
 
Geçen yıldan 47 bin kadro bizim için kadro tahsis edilmişti fakat bunun 37 bini için Maliye'den izin almıştık. Şubat ayında kullanabileceğimiz 10 bin kadro var. Ama Şubat'ta 10 binin üzerinde atama yapacağız.
 
-Şubat'ta atama yapmaktan daha önce kaçınıyorduk. Şimdi bunu şu şekilde çözmeyi düşünüyoruz. Şubat'ta atama yaptıktan sonra öğretmenlerimizi hemen görev yerlerine göndermeyeceğiz. Bulundukları ilde veya tercihe bağlı olarak kıdemli öğretmenlerle birlikte derse girecekler. Eylül ayında sınıflarına gidince daha donanımlı daha hazırlıklı olacaklar.
 
Öğretmenler, "Eylül'de yapılan atama yaraya tam merhem olmadı. Yıllardır atanacağımız günü bekliyoruz. Şubat'ta açılacak 40 bin kadro yüzbinlerce kişiyi sevindirecektir. Ücretli öğretmen sistemi bitirilmeli ve kadro açılmalı" diyerek sorunlarını dile getirdiler. 
 
Milli Eğitim Bakanlığı kaynakları ise "Ağustos'tan önce bir atama yapılabilmesi için kadro ihdas edilmesi gerekiyor" dedi. Kaynaklar şu bilgileri verdi: "Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edilen kadroların hepsi kullanıldı. Kalan kadro devede kulak. O yüzden yeni bir atama yapılması için kadro ihdası, yani ek kadro verilmesi gerekiyor. Kadro ihdası ise kanunla oluyor. Bunun için bazı girişimler var ama henüz netleşmiş bir durum yok."

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.