2016 YGS Sınav Giriş Yerleri açıklandı mı?

2016 YGS Sınav Giriş Yerleri açıklandı mı?
Bu yazımızda sizlere YGS Sınav Giriş Yerleri Belgesi - ÖSYM 2016 Açıklandı mı?

YGS Sınav Giriş Yerleri Belgesi ÖSYM 2016 İndirmek için Tıklayınız

13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS 2016) girecek adaylar, üzerinde sınava giriş yerleri ve kimlik bilgilerinin olduğu sınava giriş belgelerini 5 Mart’tan itibaren ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) internet adresinden edinebilecekler.

Bu yıl 2.5 milyondan fazla adayın gireceği üniversite sınavının ilk basamağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS 2016) sınav yerlerinin merakla açıklanmasını bekleyen adaylar YGS 2016 sınav yerlerini 5 Mart’tan itibaren ÖSYM’nin aday işlemleri sayfasından TC kimlik numaraları ve ÖSYM tarafından adaylara verilen adaş şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekler. ÖSYM her yıl olduğu gibi bu yıl da adaylara YGS sınava giriş belgesi göndermeyecek. 2016 YGS sınava giriş belgesini adaylar ÖSYM’nin internet sitesinde TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak bir yazıcıdan çıktısını alacak. Mart’ta yapılacak YGS’ye gelirken adaylar bu sınava giriş belgelerini mutlaka yanlarında getirecekler. Adaylar ayrıca sınava giriş belgeleri ile birlikte yanlarında mutlaka üzerinde TC kimlik numarası yazılı ve fotoğraflı nüfus cüzdanlarını veya geçerli bir pasaport da bulundurmaları gerekecek. Adaylar YGS sınava giriş belgesini yazıcıdan çıkarırken fotoğrafın ve üzerindeki bilgilerin okunaklı ve görünür olmasına dikkat etmeliler aksi takdirde ÖSYM hiçbir sorumluluk kabul etmiyor. Unutulmaması gerekir ki her yıl yüzlerce aday bu nedenle sınava alınmıyor.

Üniversiteye girişte birinci basamak sınavı olan YGS’ye sayılı günler kala adayları da büyük bir heyecan sardı. YGS’ye gelirken adayların dikkat etmesi gerekenler

Sınav binalarında hiçbir eşya sınava emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya getirmemeleri gerekiyor. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş, saat gibi gereçler ile şekerleme ve peçete bütün adaylara ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde su getirebilecekler.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle aranacak.

Çanta, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük, bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihazla, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlarla; cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla sınav binasına kesinlikle alınmayacak.

Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak.

Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önem taşıyor.

Sınava girecek adayın yüzünün kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olması gerekiyor. Hiçbir aday 2016-YGS Sınava Giriş Belgesi'nde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremeyecek.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.