2016 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak tarih belli oldu

2016 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak tarih belli oldu
YGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı ÖSYM'den geldi. 2016 YGS sonuçları 25 Mart cuma günü ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi sonuc.osym.gov.tr'den açıklanacak.

YGS 2016 dün yapıldı. ÖSYM YGS sorularını da açıkladı. Şimdi üniversite adayları için YGS sonuçlarını bekleme zamanı. Tüm öğrencilerin merak ettiği soru ise YGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bu yıl ÖSYM YGS sonuçlarının açıklanacağı tarihi erkenden bildirdi. ÖSYM YGS sonuçları açıklamasına göre, 2016 YGS sonuçları 25 Mart 2016 Cuma günü sonuc.osym.gov.tr sayfasından ilan edilecek. 

YGS SONUÇLARI YGS PUAN HESAPLAMA SİSTEMİ

YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak.

YGS SONUÇLAR YALNIZCA sonuc.osym.gov.tr'DE

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

LYS NE ZAMAN?

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 1-14 Nisan'da alınacak.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.