2016 YGS Soruları Yorumları Sorular Nasıldı Zor muydu Kolay mıydı?

2016 YGS Soruları Yorumları Sorular Nasıldı Zor muydu Kolay mıydı?
13 Mart 2016 YGS soruları yorumları ÖSYM Yükseköğretime Geçiş Sınavı sorularının sınav sonrası bir defaya mahsus kullanım hakkı için görsel medya kuruluşlarının 200 bin TL, yazılı basın kuruluşlarının 50 bin TL ödemesi gerektiğini bildirdi.

2016 YGS Yorumları Sorular Nasıldı Zor muydu Kolay mıydı?

Üniversiteye girişte birinci basamak olan YGS, 13 Mart 2016 Pazar günü saat 10.00'da yapılacak. ÖSYM, 2016-YGS sınavında sorulan soruların tamamının sınav tamamlandıktan sonra ÖSYM'nin internet sitesinden "Temel Soru Kitapçığı" adı altında tüm kamuoyunun bilgisine sunulmasına karar verildiğini açıklamıştı. 2016 YGS soru yorumları sorular zor muydu kolay mıydı TRT ekranlarında olacak. Ancak Başkanlık tarafından belirlenmiş olan yazılı ve görsel basında yayınlanmasına ilişkin usul ve esaslar kapsamında talepte bulunan gazete ve televizyonların bugün mesai bitimine kadar ÖSYM Başkanlığı ile sözleşme imzalamaları durumunda yayın izni verileceği bildirildi.

ÖSYM, 2016 YGS sorularının bir defaya mahsus kullanım hakkı için görsel medya kuruluşlarının 200 bin TL, yazılı basın kuruluşlarının 50 bin TL ödemesi gerektiğini açıkladı. ÖSYM, 2016-YGS'de kullanılan soruların Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif haklarının ÖSYM'ye ait olduğunu belirterek, sözleşme yapmayan kuruluşların ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde soruları çoğaltamayacağını, dağıtamayacağını ve yayınlayamayacağını bildirdi.

YGS Soruları Bu Sayfada Olacak. Aşağıdan YGS Türkçe Matematik Tarih Coğrafya Felsefe Fizik Kimya Biyoloji Sınav soruları yorumlarınızı hemen paylaşabilirsiniz.

"YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri" etkinliği kapsamında Nevşehir'e gelen Saraç, Vali Mehmet Ceylan'ı ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Saraç, hafta sonu yapılacak YGS'ye girecek adaylara başarılar diledi. Sınavın iki aşamalı olduğunu hatırlatan Saraç, "Öğrenciler ellerinden geleni ortaya koyarak, bütün birikimleri istikametinde başarılı olmaya gayret edecekler. Unutulmamalı ki bu sınavın ikinci aşaması da var. Bu sınavın neticesi ne olursa olsun, ikinci aşamaya da aynı gayret ve hevesle çalışmaları icap ediyor" dedi.

Saraç, adayların sınavların ardından tercih aşamasında karşılaştıkları problemlerin çözümü için "Yükseköğretim Program Atlası" hazırladıklarını aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Öğrenci ve velilere cep telefonlarıyla bile girebilecekleri program atlası uygulaması açıldı. Tercih yapma hususunda zorluk çeken öğrencilere yeni bir imkan sağlayacak. Girecekleri programı etraflı ve bütüncül şekilde görebilecekleri bir sistem. Sınava girecek öğrencilere ve velilere sanal rehberlik yapacak bir programdır."

Sınava girecek öğrencilerin yüzde 30'unun üniversitelerde okuyan öğrenciler olduğunu söyleyen Saraç, eğitim bilimcilerce yapılan araştırmada, bu öğrencilerin öğrenim gördükleri programlardan tatmin olmadıkları veya bilinçli bir tercih yapamamaları nedeniyle yeniden sınava girme ihtiyacı hissettiklerinin tespit edildiğini sözlerine ekledi.

Sizce 2016 YGS Soruları Nasıldı? Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
3
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum