2016 YGS’de iptal edilen soru var mı ?

2016 YGS’de iptal edilen soru var mı ?
13 Mart’ta yapılan YGS sonrası iptal edilmesi beklenen 2 soru, Türkçe ve Fizik testlerinde yer alıyor.

Hürriyet’in haberine göre: uzmanlar Türkçe testinde 28’inci sorunun iki cevap şıkkı bulunduğunu, fizikte de soru kökünde ve cevap anahtarında hata olduğu için bu soruların iptal edilmesi gerektiğini belirttiler. Felsefe testindeki 32’nci sorunun doğru olarak verilen E yanıtının yanlış olduğunu iddia eden uzmanlar, doğru yanıtın B olması gerektiğini vurguladılar.

ÖSYM, soruları yayınlayan siteler hakkında yasal işlem başlatacak

ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona erdikten sonra sınav sorularının sosyal medyada yer aldığı iddialarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Sosyal medyada soruları paylaşanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi. Açıklamada 2016 YGS sonrası temel soru kitapçığı ve cevap anahtarının, ÖSYM ile sözleşme yapan basın kuruluşlarına PDF formatında verildiği kaydedilerek şöyle denildi:

“2016 YGS sonrası Temel Soru Kitapçığı ve cevap anahtarı sözleşme yapan basın kuruluşlarına PDF formatında verilmiştir. Sosyal medyada paylaşılan PDF formatındaki sorular ile basın kuruşlarına verilen sorular aynı olup soru dizilimlerine kadar aynıdır. Sosyal medya üzerinden telif hakkı izni verilmeksizin bu soruları paylaşan hesaplar hakkında yasal işlem tesis edilecek. Adaylarımızın bu türden YGS 2016’ya ilişkin çıkmış ve çıkacak olan asılsız iddia ve ihbarlara itibar etmemelerini önemle rica ederiz.”

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.