2017 LYS kaç net kaç puan yapar

2017 LYS kaç net kaç puan yapar
2017 LYS Sınavları 10-11 ve 17-18 Haziran tarihinde uygulanacak. Üniversite adaylarının aklına takılan en önemli soru ise kaç net kaç puan yapar? İşte LYS puan hesaplama yöntemi....
ÖSYM LYS puan hesaplama nasıl yapılır? 2017 yılındaki LYS kaç net kaç puan yapar? 2017 LYS puan hesaplama motoru ve 2017 LYS puan hesaplama ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar egitimsistem.com'da
 
LYS 'ye girecek adayların bir diğer sorusuda okuldan alacağı puan ile ilgili Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) Değer Aralıkları 250-500 arasındadır. OBP, Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak,ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden diploma notu) 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüşmektedir.
 
Böylelikle, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 oluyor, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır. 50’nin altında olan diploma notları 50 olarak değerlendirmeye alınmıştır.
 
OBP, herkes için tek katsayı olarak kullanılan 0.12 katsayısı ile çarpılarak okuldan gelecek net puan hesaplanmaktadır. Sonuç olarak en düşük notlara sahip bir öğrenciye okuldan 30 gelirken (0.12 x 250=30) 500 OBP’ye sahip öğrenciye 60 (0.12 x 500= 60) gelmektedir.
 
Öğretmen lisesi mezunları alanlarındaki öğretmenlik bölümlerini seçtiğinde ve meslek lisesi mezunları da kendi alanlarındaki programları tercih etmeleri halinde (MTOK bölümleri hariç diğer 4 yıllık lisans bölümleri) OBP’leri 0.06 ek katsayısı ile çarpılacak (En fazla 30, en az 15 net puan gelecek) ve bulunan değer, 0.12 katsayısıile hesaplanan puana eklenecek. Yani toplamda okul puanları 0.12 + 0.06= 0.18 ile çarpılarak toplamda en fazla 90 puan alabilirler.
 
Okul birincisi de olsa diploma notu diğerleri gibi önce 5 ile çarpılacak, daha sonra çıkan sayıda 0.12 katsayısı ile çarpılacak.
 
 
LYS sonrası öğrencileri şimdide puan hesaplama ve tercih heyecanı sardı. LYS soru ve cevaplarının açıklanmasının ardından tüm öğrenciler puan hesaplaması yapmakta. Peki, LYS puan hesaplamanasıl yapılır? Okul Başarı Puanı (OBP) nasıl hesaplanır?
 
Her ders için yapılan ayrı sınavda bir standart puan hesaplanacaktır. Adayların testlerde verdikleri doğru ve yanlış cevaplara göre doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Hesaplanan standart puanlar ders ağırlıkları kullanılarak ağırlıklı LYS puanları (ALYS) hesaplanacaktır.

YÖK Atlas uygulaması nedir nasıl kullanılır?

 
YÖK 'ün internet sitesinde yer alan Atlas Uygulaması üniversitelerin taban puanlarını, yüzdelik dilimleri gibi önceki yıllara ait bilgileri içeren bir sistem. Atlas Uygulaması, adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli ve doğru tercihler yapabilmesini amacında olan ve bu doğrultuda geçmiş yıllardaki bilgileri öğrencilere sunan bir uygulama. Uygulamanın nasıl kullanılacağına dair resmi sitede yer alan açıklama da şu şekilde;
 
' Bu yazılım, üniversite adaylarının, üniversite ve meslek tercihi yaparken daha bilinçli tercihler yapabilmesi amacıyla hazırlanmıştır.
 
Yazılım bir "tercih robotu" değildir. Sadece YÖK tarafından derlenebilecek/paylaşılabilecek işlenmiş verilerin yer aldığı seçkin ve güvenilir referans kaynaktır.
 
"Üniversite Seç" kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz.
 
"Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz. Detaylarını görmek istediğiniz program için üniversitesinin üzerini tıklayabilirsiniz. ''

2017 LYS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

“Bu sene LYS sonuçları 11 Temmuz’da açıklanacak. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.