2017 YGS Telafi Sınavı yapılacak mı?

2017 YGS Telafi Sınavı yapılacak mı?
YGS'ye geciken öğrencilerin merak ettiği soru; "YGS telafi sınavı olacak mı?" sorusu yanıtını buldu. 'YGS'ye geciken öğenciler ne yapacak?' sorusuna resmi yanıt geldi. ÖSYM, yeni sınav ihtimaliyle ilgili olarak bir duyuru yayınladı.
Akşam televizyonlarda bu görüntüleri izleyenlere siz bunun sebep ve gerekçelerini izah edemezsiniz.
Bağıran ,ağlayan öğrenciler anneler babalar..
Hele çocuğunu sınava almayanlara karşı mücadele eden, kendini parçalayan anneler.
Çok trajik ve puan kaybettirici görüntülerdi.
Dün sınava girmeyenlerin bir ömür boyu zihinlerinden çıkmayacak çok acı bir travma.
Ayrıca şu hassas günlerde devletimize karşı çok rahat kullanılacak yanlış algı ve kötü imaj hareketleri için malzemeden başka bir şey değil.
ÖSYM’nin bu kararı almasının nedeni tabii ki sınav güvenliği ve kopya başta olmak üzere adayların hakkını korumaktan geçiyor.
Ama iş uygulamaya geçtiğinde keşke yapmasaydık dedirten cinsten bir karar.
Şimdi bazıları şunu diyebilir, ‘’hayatlarının sınavına geç kalan öğrenci mi olur? Yada işte bunlar gevşek çocuklar ..
Bu tipte öğrenciler vardır mutlaka ama her ne olursa olsun böyle bir ceza herkes için çok ağır.
Ya gerçekten mazeretleri olanlar ne olacak; başta trafik olmak üzere birçok aklımıza gelmeyecek olaylarla karşı karşıya kalanlardan bahsediyorum, sonuçta hepimiz insanız.
ÖSYM'nin bu yıl uygulamaya aldığı "sınavın yapılacağı binaya girişlerin sınav başlamadan 15 dakika öncesinde sonlanması" kuralı yüzünden bir çok ilde bazı adaylar sınava giremedi.
2017 YGS'de bazı öğrenciler büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. YGS'ye gecikmeler yaşanmış, kapıların kapanması nedeniyle bazı öğrenciler sınava girememişti. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) bu yıl ilk kez uygulamaya aldığı "sınavın yapılacağı binaya girişlerin sınav başlamadan 15 dakika öncesinde sonlanması" uygulaması nedeniyle Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) giremeyen adaylar meraklı bir bekleyiş içine girmişti.
 
YGS'yi kaçıranlar, "YGS telafi sınavı olacak mı?" sorusunun yanıtını merak etmeye başlamıştı. ÖSYM, sınavdan bir gün sonra resmi bir açıklama yaptı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden yapılan açıklamada YGS'yi kaçıranlar için telafi sınavı düşünülmediği duyuruldu.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.