2017 yılı Ek Ders Ücreti kaç tl oldu?

2017 yılı Ek Ders Ücreti kaç tl oldu?
2017 yılının Ocak ayı itibariyle Haziran ayına kadar net ek ders ücretleri 40 kuruş artışla 11,31 TL olmuştur.

Örneğin aylık 60 ek ders ücreti alan bir öğretmenin ek ders ücreti 24,00 TL artacaktır.

Ek ders ödemeleri İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenen tarihlerde öğretmenlere ödenmektedir.

Öğretmenlerin özelikle merak ettiği konulardan biriside Ek ders hesaplamanın nasıl yapılacağı oluyor? Birçok öğretmen,ek ders hesaplama konusunda bazı hatalar yapmaktadır. Bu sebeple bu yazımızda basit bir şekilde ek ders ücreti nasıl hesaplanır buna değineceğiz. Ayrıca size rehber olması adına basit bir ek ders ücreti hesaplama tablosu ile örnek bir ek ders hesaplama yapacağız. İşte adım adım ek ders hesapla işlemi haberimizde. 

Ek ders saat ücreti ne kadar?
Ek ders ücreti mesai saatleri içerisinde 15 saatin üzerinde derse giren öğretmen için 1 saat ek ders ücreti 2016 Ocak ayı için 10,37 TL,  2016 yılı Temmuz ayı için ise net 10,97 TL, 2017 Ocak ayı için 11,31 TL’dir. Ek ders ücretleri özel eğitim öğretmenleri için % 15 fazla, takviye kurslarında verilen ders için iki kat fazla ödenir. Ayrıca öğretmen yüksek lisans yapmış ise % 5, doktor yapmış ise % 15 fazla ödenir.

Ek ders nedir?

Ek ders, öğretmenlerin maaş karşılığı girdiği derslerin üzerinde derse girdiklerinde aldığı ücrete denir. Öğretmenler maaşlarının karşılığı haftada 15 saat derse girmektedirler. Bu 15 saat girdikleri dersin ücretini maaş olarak alırlar. Bu 15 saatin üzerinde derse giren, sınıf öğretmenliği olan ve sosyal kulüp görevi olan öğretmenler ilave ek ders ücreti alırlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.