2017 YÖKDİL Sınav Sonuçları

2017 YÖKDİL Sınav Sonuçları
5 Mart 2017 YÖKDİL Sınav Sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda bilgiler vereceğiz. Sınav sonuçları 24 Mart günü açıklandı. Sonuçlara 27-31 Mart tarihleri arasında itiraz edebilirsiniz.
5 Mart 2017 YÖKDİL sınavı binlerce kişinin katılımı ile saat 12:30'da tamamlandı. Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanan 80 soru, 180 dakikalık süre içerisinde cevaplandı. Sınavın organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi yaptı. Yanlış soruların sonuca etki etmeyeceği sınavda değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak.
 
Akademik alanda gerçekleştirilen ilk dil sınavı olan YÖKDİL hakkında YÖK tarafından henüz yeterli bilgi verilmedi. Sınava giren adayların ortak görüşü ise son zamanların en kolay dil sınavı olduğu yönünde. Ancak bazı sorularda hatalar olduğu konusunda da adaylarda yorumlar geldi.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim tarihinde ilk alana özgü dil sınavı olan, 5 Mart'ta düzenlenen YÖKDİL Sınavı sonuçları, "https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/" adresinden öğrenilebilecek.
 
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından başlatılan sınav, Anadolu ve Ankara üniversiteleri iş birliğiyle hazırlandı. Sorular Ankara Üniversitesince hazırlanırken, sınavın organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirdi.
 
 
Sonuçların Açıklanması : 24 Mart 2017
Sınav Sonucu İtirazı : 27 - 31 Mart 2017

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.