2018 Doğa Okulları Bursluluk Sınavı

2018 Doğa Okulları Bursluluk Sınavı
Bu yazımızda sizlere 13 Ocak 2018 Doğa Okulları Bursluluk Sınav Soruları Cevapları ve Sonuçları ne zaman açıklanacağı konusunda bilgiler vereceğiz.

Not: 4., 5., 6., 7. ve 8. Sınıf sonuçları açıklandı.

Doğa Koleji Bursluluk Sınavı 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerini , 9, 10 ve 11. sınıf için Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Coğrafya derslerini içermektedir.

4 ve 5. sınıf öğrencileri için düzenlenen sınav, toplam 60 sorudan oluşur; sınavın süresi 100 dakikadır. 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için düzenlenen sınav ise toplam 70 sorudan oluşur, sınavın süresi 100 dakikadır. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için düzenlenen sınav ise toplam 90 sorudan oluşur, sınavın süresi 110 dakikadır. Değerlendirme tüm sınıflarda 500 puan üzerinden yapılacaktır. Online başvuru sonrasında adınıza düzenlenen sınav giriş belgenizi, sınav günü yanınızda getirmeyi unutmayınız.

DOĞA KOLEJİ BURSLULUK SINAVI ŞARTLARI:

Doğa Koleji Bursluluk Sınavı'na 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıflarda eğitim gören öğrenciler katılabilir.
Sınav, Doğa Kolejinde eğitim gören 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerini kapsamamaktadır. Doğa Koleji öğrencileri sadece 4. ve 8. sınıf düzeyinde sınava katılabilirler.
Burs, 2018-2019 eğitim-öğretim yılına kayıt yaptıran öğrenciler için geçerlidir. Devam eden eğitim – öğretim yılında kullanılamaz.

Sınav yeri, öğrencinin online başvuru formunda ve giriş belgesinde belirtilen okuldur.

Sınav, tüm Doğa Koleji kampüslerinde yapılacaktır.
Öğrenci, kazandığı bursu yalnızca sınava girdiği kampüste kullanabilir.
Burs oranları, ilgili kampüs için belirlenen burslu öğrenci kontenjanına göre düzenlenir.
Burs, kazanılan kademe için geçerlidir. Bir üst kademeye geçen öğrencinin bursu sona erer.
Burslar, öğrencinin başarısına ve ilgili kampüs için belirlenen burslu öğrenci kontenjanına göre düzenlenir.
Eşit puan alan öğrencilerden yaşı küçük olana bursluluk önceliği verilir.
Başvuruda belirtilen öğrencilerin sınava katılmamaları durumunda yerlerine başka öğrenciler giremez.
Sınavda cep telefonu, hesap makinesi, pergel, cetvel gibi araç-gereç kullanımına izin verilmeyecektir.
Sınava katılacak öğrenciler, online başvuru sonrasında öğrenciye özel oluşturulan giriş belgesini (.pdf), kimlik kartlarını veya resimli, onaylı öğrenci belgelerini yanlarında getirmek zorundadır.
Sınav giriş belgesi ve kimlik belgesi olmayan öğrenciler sınava alınmazlar.

2018 Doğa Koleji Bursluluk Sınav Sonuçları ne zaman açıklanacak

Sınav Tarihi: 13 Ocak 2018
Yer: Doğa Koleji Kampüslerinde uygulandı.
 
4. Sınıf Bursluluk Sonuçları açıkladı.  İnternetteki sonuçlarda sadece öğrencinin puanını görebiliyorsnuz.
 
13 Ocak Bursluluk Sınavı değerlendirmesi tüm sınıflar için toplam 500 puan üzerinden yapılmıştır.
Bursluluk Sınav sonuç karnesini almak ve öğrencinizin kazanımları ile ilgili detaylı bilgi edinmek için sınava girsiğiniz kampüsümüzde yapacağımız “Bireysel Bursluluk Değerlendirme” görüşmesine katılmanız gerekmektedir.
Bireysel Bursluluk Değerlendirme randevusu için 444 36 42 numaralı çağrı merkezimizi arayabilirsiniz.
* Puanınıza karşılık gelen başarı bursunuz, “Bireysel Bursluluk Değerlendirme” görüşmesinde paylaşılacaktır.
Doğa Koleji Bursluluk Sınavı ile başarıyı destekliyoruz. 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen 13 Ocak 2018 tarihli bursluluk sınavı, tüm Doğa Koleji kampüslerinde eş zamanlı gerçekleşiyor. Türkiye'nin dört bir yanından toplam 145.000'den fazla öğrencinin heyecanla katıldığı sınava, veliler de yoğun ilgi gösterdi. Misafirlerimizi kampüs lobilerinde Doğa öğrencilerinin resim sergileri karşıladı. Dileyen veliler sınav süresince konferans salonlarında gerçekleşen okul tanıtım sunumlarına katıldı.
 
Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle “Başarıyı ödüllendirmek en önemli sorumluluklarımızdandır. Bu yıl da 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen bursluluk sınavlarıyla, geçen yıllar, bu yıl ve önümüzdeki 5 yıl ile burs miktarımızı 125 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Lüle, bursluluk sınavına yapılan rekor başvurudan memnun olduklarını belirtirken, “Akademik başarısını önemseyen, dünya standartlarında eğitim almak isteyen, burs benim hakkım diyen öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum