2018 Öğretmen alımları ne zaman

2018 Öğretmen alımları ne zaman
Öğretmen adayları alımlar ile ilgili MEB haberlerini takip ederken, sürecin ne zaman başlayacağını merak ediyorlar. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2018 yılında yapılacak yeni öğretmen alımlarına ilişkin bilgi verdi.

Şubat’ta duyuru, atamalar ise Ağustos’ta

“Geçen yıl 50 bin öğretmen ataması yaptık bu yıl 20 bin atama yaptık, bu yıl bütçe geçsin, bütçede talebimizi sunacağız, onlar da duruma bakacaklar, bize izin verecekler, yine gelecek yıl, bu yılda olduğu gibi yaklaşık 20 bin öğretmen alımı yapacağız. Şubat’ta duyuruya çıkıp, Mayıs’ta mülakat yapacağız, atamalar ise Ağustos’ta yapılacak.”

2018 şubat ataması bu bilgiler ışığında yapılmayacaktır. Şubat ayında duyuru yapılacak, atamalar ise Ağustos’ta gerçekleştirilecektir. Öğretmen atamaları son dakika haberlerini kategori sayfamızdan buraya tıklayarak takip edebilirsiniz.

Mülakatlarda Sakıncalı görünen öğretmen notu

“Mülakat mevcut kanunumuzda da var. Yüksek puan alıp, elenenler için, istihbarat ve emniyetten gelen raporlarda, şu kimseler bizler açısından sakıncalıdır diyor. Bu öğretmenlere 60’ın altında verdik, geriye kalanlarda ise 80-85 civarında not verdik. Öğretmen niteliklidir, herkes bu meziyete sahip değildir, diğerlerinin bir adım öne çıkması, adalet değilmidir?”

Sözleşmeli öğretmenlerin yer değişim işlemlerine ilişkin:

“Sözleşmeli öğrtemenlerden, eğer ikiside sözleşmeliyse, aileleri birleştiriyoruz. Eşi mühendis ise kusura bakmayın öğretmen eşi,nin yanına gelsin. Kanuna yazdık, aile birliği öğretmenin yanında sağlanır dedik, Afyon’daki gelsin, aksi durumda sözleşmeli öğretmen ya eşini, ya işini tercih edecek.” açıklamalarında bulundu.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.