2018 TED Okulları Bursluluk Sınavı

2018 TED Okulları Bursluluk Sınavı
Türk Eğitim Derneği’nin, başarılı fakat maddi olanakları yetersiz çocuklara verdiği ‘Tam Eğitim Bursu’ndan faydalanmak isteyenlere yönelik sınav, 24 Şubat’ta düzenlendi. 186 öğrenciye burs verilecek.

18 bin 600 öğrenci burs için yarıştı

Türk Eğitim Derneği’nin (TED) başarılı fakat maddi imkanları yetersiz öğrencilere verdiği ‘Tam Eğitim Bursu’ için 24 Şubat Cumartesi düzenlenen sınavda 18 bin 600 kişi ter döktü. 35 il ve ilçede sorunsuz tamamlanan sınav sonucunda başarılı olan 186 öğrenci burstan yararlanmaya hak kazanacak.

Türk Eğitim Derneği (TED) tarafından 2003-2004 öğrenim yılında başlatılan ve 4, 5 ve 8’inci sınıflara yönelik düzenlenen ‘Tam Eğitim Bursu’ için 24 Şubat Cumartesi günü sınav yapıldı. Türkiye genelindeki 35 il ve ilçede düzenlenen sınava 18 bin 600 öğrenci katıldı. Sınavda başarı gösteren maddi imkanları kısıtlı, fakat akademik yönden başarılı 186 öğrenci ortaokuldan başlayarak ‘Tam Eğitim Bursu’ kapsamında eğitim alıyor. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim ücreti, kitap-kırtasiye, okul kıyafeti giderleri, yemek-servis ücretleri ve yatılı eğitim alması halinde pansiyon giderleri burs kapsamında karşılanıyor. Ayrıca öğrencilere cep harçlığı da veriliyor. Lise eğitimini tamamlayarak üniversiteye yerleşen öğrencilerin bursları devam ediyor. Ayrıca uzmanlar tarafından akademik ve psikososyal takibi yapılıyor ve gerekli destek hizmetleri sağlanıyor.

186 ÖĞRENCİYE BURS

Sınavda başarılı olan ve maddi imkanları kısıtlı 186 öğrenci ortaokuldan başlayarak ‘Tam Eğitim Bursu’ kapsamında eğitim alacak. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim ücreti, kitap-kırtasiye, okul kıyafeti giderleri, yemek-servis ücretleri ve yatılı eğitim alması halinde pansiyon giderleri burs kapsamında karşılanacak. Ayrıca öğrencilere cep harçlığı da verilecek.
 
Bursluluk sınavına; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 2017-2018 öğretim yılında 4, 5 ve 8’inci sınıfa devam eden, 5 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin, ‘bitirdiği sınıfa ait yıl sonu karnesinde’, yıl sonu başarı ortalaması 85 ve üzerinde olan, ailesinin aylık toplam geliri 4 bin 500 TL’den düşük ve ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyan adaylar başvurabiliyor. Türk Eğitim Derneği’ne bağlı okullarda öğrenimini sürdüren öğrenciler sınava başvuramıyor.
 
Tam Eğitim Bursu (TEB) Sınavı Başvuru Koşulları
 
Tam Eğitim Bursu sistemine, başvuru koşullarını taşıyan adaylar arasından, yazılı sınav ve ev ziyareti-mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşan bir süreçle öğrenci alınır.
 
Tam Eğitim Bursu (TEB) Sınavı Başvuru Koşulları:
TEB Sınavına başvuracak adayların;
 
T.C. vatandaşı olması,
2017-2018 öğretim yılında 4, 5 ve 8. sınıfa devam ediyor olması,
5. ve 8. sınıf öğrencilerinin “bitirdiği sınıfa ait yılsonu karnesinde” yılsonu başarı ortalamasının 85 ve üzerinde olması (2016-2017 öğretim yılına ait, Haziran ayında alınmış olan karne),
Ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyması, gerekmektedir. Ailenin aylık toplam geliri brüt asgari ücretin 2,25 katı, yaklaşık 4500 TL’den düşük olmalıdır.
Türk Eğitim Derneği’ne bağlı okullarda öğrenimini sürdüren öğrenciler sınava başvuru yapamazlar.
 
TED TAM EĞİTİM BURSU İLETİŞİM BİLGİLERİ
 
Adres: TED Üniversitesi Yerleşkesi, Ziya Gökalp Caddesi No:47 H Blok Kolej Ankara
Telefon: 0 312 418 0614
E-posta: burs@ted.org.tr

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.