2019 AYT Sınav Soruları

2019 AYT Sınav Soruları
YKS'nin ilk ve iinci oturum olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) ve AYT tamamlandı ve yüzbinlerce üniversite adayı şimdi YKS soru ve cevaplarını araştırıyor.

YKS'nin ilk oturumu TYT sınavı 135 dakika AYT ise 180 dakika sürdü. Sınavın bitişiyle birlikte soru ve cevapların ne zaman açıklanacağı konusu gündem oldu. YKS soruları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilenler...

YKS soru ve cevapları ile sonuçları sınavdan çıkan öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle araştırılıyor. Temel Yeterlilik Testi’nde zorlu sorular karşısında ter döken öğrencilerin merak ettiği YKS soru ve cevapları hakkında kesin bir tarih bulunmuyor.

YKS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Önceki senelerde gerçekleşen üniversite sınavlarında yaşananlar dikkate alınırsa YKS soru ve cevaplarının bir hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.

YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları daha önce önce açıklanan takvime göre 18 Temmuz 2019’da açıklanacak.

2019-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) Oturumları Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı

15 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2019-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarlarına 16 Haziran 2019 tarihinde saat 20.00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

2019-TYT Temel Soru Kitapçığındaki Matematik Testinin 7. sorusunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir. 2019-YKS Kılavuzunun "3.10.1. Sınav Puanları Nasıl Hesaplanacaktır?" maddesinde yer alan "Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır." hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.

SINAV TARİHİ: 15.06.2019

Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Cevap Anahtarı

SINAV TARİHİ: 16.06.2019

 Alan Yeterlilik Testleri (AYT)  ve Cevap Anahtarları

SINAV TARİHİ: 16.06.2019

 Yabancı Dil Testi  (YDT) ve Cevap Anahtarı (ALMANCA)

 Yabancı Dil Testi  (YDT) ve Cevap Anahtarı (ARAPÇA)

Yabancı Dil Testi  (YDT) ve Cevap Anahtarı (FRANSIZCA)

Yabancı Dil Testi  (YDT) ve Cevap Anahtarı (İNGİLİZCE)

 Yabancı Dil Testi  (YDT) ve Cevap Anahtarı (RUSÇA)

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.