2019 TED Koleji Bursluluk Sınavı

2019 TED Koleji Bursluluk Sınavı
2019 TED (Türk Eğitim Derneği) Tam Eğitim Bursu sınavı ne zaman yapılacak? 2019 Yılı TED Tam Eğitim Bursu sınavı başvuruları ne zaman sona erecek?

TAM EĞİTİM BURSU SINAVI KILAVUZU

Tam Eğitim Bursu (TEB) Sınavı Başvuru Koşulları 
TEB Sınavına başvuracak adayların;
 
1- T.C. vatandaşı olması,
2- 2018-2019 öğretim yılında 4, 5 ve 8. sınıfa devam ediyor olması,
3- 5. ve 8. sınıf öğrencilerinin “bitirdiği sınıfa ait yılsonu karnesinde” yılsonu başarı ortalamasının 85 ve üzerinde olması (2017-2018 öğretim yılına ait, Haziran ayında alınmış olan karne),
4- Ekonomik koşulları itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyması, gerekmektedir. Ailenin aylık toplam geliri 4.500 TL’den düşük olmalıdır.
5- Türk Eğitim Derneği’ne bağlı okullarda öğrenimini sürdüren öğrenciler sınava başvuru yapamazlar.

Tam Eğitim Bursu (TEB) Sınavı Tarihi : 30 Mart 2019 Saat 10:00’dır.

Tam Eğitim Bursu (TEB) Sınavı Sonuçlarının Açıklanması

Tam Eğitim Bursu (TEB) Sınavının yapılmasından yaklaşık iki hafta sonrasında sınav sonuçları başvurunun yapıldığı www.ted.org.tr adresi üzerinden ilan edilir.
 
Adaylar sistem üzerinden Sınav Sonuç Belgesine ulaşabilirler.

Ev Ziyareti ve Mülakat

30 Mart 2019 Cumartesi günü yapılacak olan yazılı sınavda aldıkları puana istinaden Asıl listede yer alan öğrencilerle evlerinde mülakat yapmak üzere iletişime geçilecektir.
 
Mülakat aşamasında da yeterli bulunan öğrenciler Türk Eğitim Derneği Burslu Öğrenci Tespit Komisyonu ve Yönetim Kurulu Kararıyla burs almaya hak kazanacaktır.
 
Öğrenci değerlendirmeleri Tablo-1’de belirtilen kontenjanlarımız dahilinde ve okulların öğrenci alım prosedürleri dikkate alınarak gündüzlü/yatılı eğitim almak üzere yapılacaktır.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum