2019 YKS'de hangi puan türünde kaç rakibiniz var

2019 YKS'de hangi puan türünde kaç rakibiniz var
2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sayısal verileri hangi puan türünde kaç adayın barajı geçerek tercih yapma hakkına sahip olduğunu da gösteriyor.

Sınava 2 milyon 515 bin 12 aday başvurmasına rağmen, bunlardan 124 bin 521’i YKS’ye girmekten vazgeçti. 303 adayın ise sınavı geçersiz sayıldı. Sınavı geçerli sayılan aday sayısı 2 milyon 390 bin 188 oldu.

2019 YKS: HANGİ PUAN TÜRÜNDE KAÇ RAKİBİNİZ VAR?

Puanı hesaplanan adaylar dikkate alındığında her puan türünde barajı aşarak tercih yapma hakkına sahip olan adayların sayıları da belli oldu.

Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’nde 150 ve üzerinde puan alanlar ön lisans tercihi yapmaya hak kazanıyor. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi’nde (AYT) ise SAY, SÖZve EA olmak üzere 3 farklı puan türü çıkıyor. Bu puan türleriyle lisans tercihleri yapılıyor. Yabancı Dil Testi (YDT) ise tek DİL puanı çıkıyor.

PUAN TÜRLERİNE GÖRE TERCİH HAKKI OLANLAR

İşte puan türlerine göre barajı aşanların ve tercih hakkına sahip olanların sayısı:

TYT: 1.761.392
SAY: 484.820
EA: 824.492
SÖZ: 862.628
DİL: 75.951

TEK TEST ÇÖZENİN DE PUANI HESAPLANDI

Burada dikkat etmeniz gereken nokta tek testte de 0.5 ham puan çıkaranların iki puan türünden de puanlarının hesaplanmış olması. Yani EA ile tercih hakkı kazananların içinde sayısal puanla da tercih yapacaklar var. Çünkü matematik testini çözdükleri için SAY puanları ile birlikte EA puanları da hesaplandı.

Aynı şekilde SÖZ puanı içinde EA puanıyla tercih yapacaklar da var. Çünkü onlar da Türk Dili ve Edebiyatı- Sosyal Bilgiler-1 testini çözdükleri için SÖZ puanları hesaplandı.  

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
0
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.