2020 Tokyo Olimpiyatları koronavirüs nedeniyle iptal edilebilir

2020 Tokyo Olimpiyatları koronavirüs nedeniyle iptal edilebilir
Temmuz ayında Tokyo'da yapılması planlanan 2020 Yaz Olimpiyatları, koronavirüs nedeniyle iptal edilme tehlikesiyle karşı karşıya.

Ayrıca gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren UEFA İkinci Başkanı Michele Uva da, bu yaz yapılacak EURO 2020 için radikal kararlar alabileceklerini söyledi.

Şu ana kadar 2 bin 500'den fazla insanın hayatını kaybettiği koronavirüs, spor organizasyonlarını da vurmaya devam ediyor.

UEFA, İtalya'da oynanacak Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının virüs endişesi nedeniyle seyircisiz oynanmasına karar verirken, Japonya Ligi'nde 28 Şubat-15 Mart tarihleri arasında oynanması planlanan 94 karşılaşma ertelendi.

EURO 2020 YAPILMAYABİLİR

UEFA İkinci Başkanı Michele Uva, koronavirüsle ilgili gelişmeleri dikkatlice takip ettiklerini dile getirerek, yaz aylarında birçok Avrupa kentinde yapılması planlanan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili radikal kararlar alabileceklerini söyledi.

Öte yandan Çin'de koşulması gereken Formula 1 yarışları, koronavirüs nedeniyle ertelendi.

YAZ OLİMPİYATLARI HAKKINDA 2 AY KALA KARAR VERİLECEK

Son olarak Uluslararası Olimpiyat Komitesi de, temmuz ayında Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılması planlanan 2020 Yaz Olimpiyatları'nın iptal edilebileceğinin sinyalini verdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Komite üyesi olan Dick Pound, "2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, 24 Temmuz ve 9 Ağustos'ta düzenlenecek. 2 ay öncesine kadar koronavirüs kontrol altına alınamazsa kesin bir karar vereceğiz. Öncelikle, güvenliği düşünmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Karar

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.