2023 Bursluluk sınavı giriş bilgileri erişime açıldı

2023 Bursluluk sınavı giriş bilgileri erişime açıldı
MEB tarafından yayınlanan kılavuza göre, ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıflar ile lise 9, 10 ve 11'inci sınıflara yönelik düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) tarihi belli oldu.

Buna göre İOKBS bursluluk sınavı, bu yıl 3 Eylül Pazar günü düzenlenecek ve saat 10.00'da başlayacak.

2023 Bursluluk sınavı giriş belgesi adayların erişimine açıldı. Bursluluk sınav yerleri belli oldu. Yapılan duyuru ile İOKBS sınav giriş belgelerinin erişime açıldığı belirtildi. Aşağıdaki linkten sınav yerlerini öğrenebilirsiniz.

Bursluluk sınavında dörder seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacak.

Bursluluk sınavının kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler saat 09.30’da sınava katılacakları binada hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, pasaportları olmayan KKTC vatandaşları için fotoğraflı ve kimlik numaralı KKTC kimlik kartı) ile koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi bulunduracak. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak. Öğrenciler, nüfus müdürlüklerince verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecek.

Bursluluk sınav sonuçları, 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Giriş Bilgisi için tıklayınız

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.