2023 LGS sonuçları açıklandı

2023 LGS sonuçları açıklandı
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 Haziran'da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav sonuçlarının "sonuc.meb.gov.tr" adresinden açıklandığını bildirdi.

Millî Eğitim Bakanlığınca, sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin 4 Haziran tarihinde gerçekleştirilen merkezî sınav sonuçları açıklandı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, incelemelerde bulunduğu Hatay'da yaptığı açıklamada, 4 Haziran 2023 tarihinde LGS kapsamında gerçekleştirilen "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav" sonuçlarının 'sonuc.meb.gov.tr' adresinden erişime açıldığını kaydetti.

Bakan Tekin; 8'inci sınıf öğrencilerinin yüzde 82'sinin, yaklaşık 1 milyon civarında öğrencinin sınava girdiğini anımsatarak "Sınav sonuçlarını ilan ettikten sonra kılavuzumuzu da 26 Haziran Pazartesi günü ilan edeceğiz. Bir hususun altını çizeyim: Normal koşulda kılavuzu bugün ilan edecektik ancak kılavuzumuzda, 'özellikle deprem bölgesinde yaşayan çocuklarımızın, gençlerimizin yaşadığı sıkıntıları tolere etmeye, tamir etmeye katkısı olabilecek pozitif bir ayrımcılık yapabilir miyiz?' diye düşündük. Yapabileceğimiz pozitif ayrımcılıkları kılavuza derç edebilmek açısından kılavuzumuzu pazartesi günü yayınlamış olacağız." dedi.

Tekin, açıklamasında şunları söyledi: Bakanlığımız bahar yarı yılının derslerini sınav kapsamının dışında tutmuştu. Tercih sürecinde bir değişiklik yok. 3-19 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerimiz tercihlerini yapabilecekler. Ülkemize, gençlerimize, çocuklarımıza hayırlı olsun. Bu vesileyle sınavda görev alan 380 bin öğretmenimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Tercih sürecinde hem tercih robotlarımız hem tercih rehberlerimiz okullarımızda da gençlerimize, çocuklarımıza rehberlik etmeye çalışacaklar; tercihlerinde kendilerine yardımcı olacaklar. Dediğim gibi, inşallah, sağlıklı bir süreci hep beraber atlatırız.

2
0
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.