2024 Ramazan sahura ne zaman hangi gece kalkılacak

2024 Ramazan sahura ne zaman hangi gece kalkılacak
2024 yılı Ramazan oruçları başlıyor. Peki ilk sahura hangi gece kalkılacak? Ramazanın ilk günü hangi gün? İşte sahura kalkılacak, orucun başladığı o gün.

Tüm İslam alemi tarafından heyecanla beklenen Ramazan ayı tarihi 2024 Dini Günler Takvimi ile belli oldu. Üç ayların ikincisi olan Şaban ayını idrak ettiğimiz şu günlerde, 11 ayın sultanı Ramazan ayını karşılamak için gün sayıyoruz. İbadet ve dualarla geçireceğimiz bu eşsiz gün için hazırlıklar şimdiden başlarken, ilk oruç ne zaman, hangi gün tutulacak sorusu yanı arıyor. İşte 2024 Ramazan ne zaman, ayın kaçında başlıyor sorusunun yanıtı.

İlk oruç ne zaman tutulacak

Bu yıl Ramazan ayı Mart ayında idrak edilece. 11 Mart 2024 Ramazan ayının ilk orucu tutulacak. Yani 10 Mart'ı, 11 Mart'a bağlayan gece ilk kez sahura kalkılacak.

Ramazan ne zaman başlıyor

2024 yılında Ramazan 11 Mart'ta başlayacak ve 9 Nisan'da sona erecek. Diyanet İşleri takvimine göre Ramazan Bayramı şu tarihlerde idrak edilecek;

9 Nisan Salı: Arefe
10 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı (1.Gün)
11 Nisan Perşembe: Ramazan Bayramı (2.Gün)
12 Nisan Cuma: Ramazan Bayramı (3.Gün)

96
2
1
3
2
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.