21-22-23 Eylül Valilikler, Kaymakamlıklar ve Belediyeler tatil mi?

21-22-23 Eylül Valilikler, Kaymakamlıklar ve Belediyeler tatil mi?
Bu yazımızda sizlere 21-22 ve 23 eylülde valilik kaymakamlık ve belediyelerin tatil olup olmayacağı konusunda bilgiler vereceğiz.

Kurban Bayramı 24 Eylül Perşembe gününden başlayarak, 27 Eylül Pazar günü sona erecekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 21 Eylül'den itibaren iki buçuk gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı.

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinden yapılan duyuruda, Davutoğlu'nun kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 21 Eylül'den itibaren iki buçuk gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladığı bildirildi.

Yazının ilgili kurumlara gönderildiği belirtilen duyuruda, "Kurum yöneticilerince, gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren iki buçuk gün idari izinli sayılacaklardır" ifadelerine yer verildi.

İdari izin veya İdari Tatil Ne Demek ?  İdari izin neleri kapsamaktadır?

657 Sayılı Devlet memurları kanununda belirlenen İdari izin, özetle söylenmesi gerekirse kişinin bağlı olduğu idarenin kişiye veya çalışanlara vereceği izindir. Anlaşılacağı üzere çalıştığı idari birimin insiyatifine bağlı olarak izinli sayılabilmektedir.

İdari tatil ile Resmi Tatil birbirine karıştırılmamalıdır. Ramazan bayramı tatili planlandığı üzere resmi tatildir ancak sonradan eklenen günler ise idari tatil kısmına girmektedir, özel kuruluşlar ve bankalar hizmet vermeye devam edeceklerdir, belirli kamu kurumları ise idari tatil olarak kullanacaklardır.

Bu açıklamalar doğrultusunda 21-22 ve 23 Eylülde tatil gözüküyor.

Çalışılan birim vardiyalı, nöbetli çalışıyorsa, idari izin günlerinde işin aksamayacagı oranda kişi çalıştırılarak, diğer personele izin kullandırılır...

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.