23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulunuzda ve çevrenizde hangi etkinliklerle kutlanıyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulunuzda ve çevrenizde hangi etkinliklerle kutlanıyor
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, okulunuzda ve çevrenizde hangi etkinliklerle kutlanıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk tarafından bütün dünya çocuklarına hediye edilmiştir. Çocuklar tarafından dünyanın dört bir tarafında coşku ile kutlanır. Bugün oyunlar oynanır, gösteriler düzenlenir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiş bir gündür. Atatürk bu günü yalnızca Türk çocuklarına değil bütün Dünya çocuklarına hediye etmiştir.

23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açılmıştır. TBMM'nin açılmasında "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesinin etkisi büyük olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk TBMM'nin açıldığı günü geleceğin yetişkinlerine yani geleceğin egemenlik sahiplerine hediye etmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yurdun dört bir tarafında coşkuyla kutlanır. Bugün çocuklar bir günlüğüne bir yönetici gibi koltuğa otururlar ve hayallerindeki Türkiye'yi anlatırlar. Şiirler okunur, oratoryolar, tiyatrolar düzenlenir. 1 gün boyunca her milletin çocukları ülkemizde gönüllerince eğlenirler.

10
7
10
5
8
24
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.