27 Şubat Anafen Okulları STS Sınavı Başvuruları

27 Şubat Anafen Okulları STS Sınavı Başvuruları
Bu yazımızda sizlere 27 Şubat Anafen Okulları STS Sınavı Başvurularının ne zamana kadar devam edeceği konusunda bilgiler vereceğiz.

Sınava online başvuru yapmak için tıklayınız

ŞARTNAME

MADDE – 1 (Amaç): İlkokul 3,4. Sınıf ve Ortaokul 5,6. ve 7.Sınıf öğrencileri arasında yapılacak olan sınavımız öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine, kendilerine güven duyabilmelerine, sosyal ilişkilerde anlayışlı ve saygılı olabilmelerine, bilimsel düşünce ve çalışma alışkanlığı kazanabilmelerine imkân sağlamak, mantık ve akıl yürütmek, yetenekli olan öğrencilerin performanslarının arttırılmasına katkıda bulunmak, öğrencinin okulunu temsil etme sorumluluğunun geliştirilmesine yardımcı olmak amacıyla düzenlenmektedir.

MADDE – 2 (Kapsam): Bu şartname; Anafen Okulları tarafından düzenlenecek olan Seviye Tespit Sınavı’na katılacak olan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm resmi ve özel okullarda okuyan 3, 4, 5, 6. ve 7. sınıf öğrencilerini kapsamaktadır.

MADDE – 3 (Dayanak): Anafen Okulları tarafından düzenlenecek olan Seviye Tespit Sınavı Yarışması’na Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nin 22. ve Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 62 ve 63.Maddeleri.

MADDE – 4 (Genel İlkeler / Koşullar): Anafen Okulları tarafından düzenlenecek olan Seviye Tespit Sınavı’na başvurular;

  1. www.anafen.k12.tr internet adresinden başvuru yapılabilir.
  2. Başvurular ücretsizdir.
  3. Sınav yerine ulaşım katılımcıların kendi imkânlarıyla olacaktır.
  4. Katılımcıların sınava Nüfus Kimlik Belgesi ile girmesi zorunludur.
  5. Sınavlar, sınav komisyonu tarafından değerlendirilecek olup, sınav sonuçları www.anafen.k12.tr adresinden duyurulacaktır.
  6. Sınav soruları ilkokul ve ortaokulların ilgili sınıflarının Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler branş derslerinden 15’er soru, toplam 60 soru olacaktır.
  7. Öğrenciler sınav salonlarına 20 dakika önceden alınacak, optik formların kodlanması için ayrıca süre verilecektir. Sınavların başlama saatinden 20 dakika sonra gelen öğrenci sınava alınmayacaktır. Ancak, sınavın başlama saatinden sonra gelen öğrenciler için ayrıca kodlama süresi verilmeyecek ve o öğrencilerin sınavları da zamanında başlayan öğrencilerle beraber bitecektir.
  8. Yanlış cevaplar doğru cevapları olumsuz etkilememektedir.
  9. Sınav soruları öğrencinin okuduğu sınıfa ve 1.dönem sonuna kadar olan müfredatından oluşur.
  10. Sınav soruları çoktan seçmeli test tekniğine göre hazırlanacaktır. Sınav Süresi 90 dakika olacaktır
  11. Sınav sonuçlarına itiraz, sonuçların ilanına müteakip Sınav Yürütme Kurulu’na yazılı olarak yapılmalıdır.
  12. Sınav şartlarına uymadığı tespit edilen öğrenciler ile kopya çekmek yoluyla akademik dürüstlükten uzaklaşan öğrenciler hakkında ve burada yer almayan hususlar hakkında son kararı verme yetkisi “Sınav Yürütme Kurulu”na ait olup alınacak kararlara itiraz yolu kapalıdır.
  13. Sınavın değerlendirmesi Anafen Okulları Ölçme Değerlendirme Birimi ve Sınav komisyonu tarafından yapılacaktır. Değerlendirme biçimi tamamen Kurumun yetkisi ve takdiri dâhilindedir.

MADDE – 5 (Sınav takvimi):

  1. SON BAŞVURU: 25 Şubat 2016 Perşembe günü saat 17.30 ‘ a kadar yapılacaktır.
  2. SINAVI TARİHİ: 27 Şubat 2016
  3. SINAVI SAATİ: 10.00
  4. SINAVI YERİ: Anafen Okulları

MADDE – 6 (Sınav komisyonu): Sınav komisyonu, Anafen Okulları ilgili derslerin zümre başkanlarından oluşur.

MADDE – 7 (Sınav birincisinin tespiti): Sınıflara göre sınav birincisinin tespitinde puanların eşit olması durumunda (nüfus cüzdanındaki; sırasıyla yıl, ay ve gün hesabına bakılarak) yaşı daha küçük olan öne geçirilir.

MADDE – 8 (Ödüller): Yönetim kurulunca belirlenecek sayıdaki;

  1. Öğrencinin, bir yıllık öğrenim ücretinin bir kısmının veya tamamının karşılanması.
  2. Öğrencinin, öğrenimi süresince öğrenim ücretinin karşılanması.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.