28 ve 29 Ekim'de bankalar açık mı

28 ve 29 Ekim'de bankalar açık mı
28 Ekim Perşembe idari tatil mi, Perşembe günü bankalar kaça kadar açık olacak? Yarım günlük resmi tatile ilişkin merak edilen bu gibi detayları derledik.

28 Ekim Resmi Tatil mi

1923 yılında Cumhuriyet'in ilan edildiği 29 Ekim günü, her yıl büyük bir coşkuyla Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanıyor. Buna bağlı olarak bayram kutlamaları dolayısıyla 29 Ekim günü resmi tatil ilan edilmiştir. Cumhuriyet Bayramı'nın kutlandığı ülkelerde 28 Ekim öğleden sonra ve 29 Ekim tam gün olmak üzere bir buçuk gün resmî tatildir.

28 Ekim'de Bankalar Açık mı

28 Ekim Perşembe günü Ziraat Bankası, Vakıfbank gibi kamu bankaları ile özel sermayeli bankalar yarım gün açık olacak. Dolayısıyla 28 Ekim günü banka işlemlerinin öğleden önce gerçekleştirilmesi gerekiyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bankalar 28 Ekim günü yarım gün çalışacak, 29 Ekim tarihinde ise bankalar tam gün kapalı olacak.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.