3. Sınıf Hayat Bilgisi oyun araçlarını güvenli Kullanırım konu anlatımı

3. Sınıf Hayat Bilgisi oyun araçlarını güvenli Kullanırım konu anlatımı
3. Sınıf Hayat Bilgisi oyun araçlarını güvenli Kullanırım konu anlatımı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Oyun oynamak için güvenli yerler seçmeliyiz. Evimizin bahçesi, parklar, çocuk bahçeleri, okulumuzun bahçesi güvenle oyun oynayabileceğimiz yerlerdir. Oyun araçlarını güvenli bir şekilde ve sıraya girerek kullanmalıyız. Kırık ve eskimiş oyun araçlarını kullanmamalıyız.

Salıncakta, hızlı ve ayakta sallanmamalıyız. Arkadaşlarımızı itmemeliyiz. Salıncakta sallanan varsa önünden, arkasından geçmemeliyiz. Kaydırağa, tersten çıkmaya çalışmamalıyız. Yüksek yerlerden atlamamalıyız. Barfiks çekerken hızlı hareketlerden ve vücudu sağa sola sallamaktan kaçınmalıyız.

Kaykay ve paten kullanmak için uygun alanları seçmeliyiz. Cadde ve sokaklarda kullanmamalıyız. Kaykay ve paten kullanırken kask, dizlik, dirseklik, bileklik takmalı ve uygun kıyafetler giymeliyiz. Tehlikeli olabilecek hareketler yapmamalıyız.

Bisiklet alırken boyumuza uygun bisikleti seçmeliyiz. Bisikletimizi, bisikletler için ayrılan yerlerde ve hız yapmadan kullanmalıyız. Tehlikeli olabilecek hareketlerden kaçınmalıyız. Bisiklet kullanırken kask, dizlik, dirseklik ve bileklik takmalıyız. Uygun kıyafetler giymeliyiz.

Kızakla, karda ve buzda uygun alanlarda kayabiliriz. Kayarken hız yapmaktan ve tehlikeli hareketlerden kaçınmalıyız. Kask takmalıyız, uygun kıyafet giymeliyiz.

Güvenli oyun alanı dışına kaçan oyun araçlarının örneğin topun peşinden koşmamalıyız. Kaçan topun peşinden koşmak kazalara neden olabilir. Top oynayacaksak, etrafı kapatılmış yerlerde oynamalıyız. Böylece topumuzun kaçmasını ve birisine çarpmasını önlemiş oluruz.

17
165
13
126
127
86
137
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.