3. Sınıf Tuna Hayat Bilgisi Sayfa 16 Cevapları

3. Sınıf Tuna Hayat Bilgisi Sayfa 16 Cevapları
3. Sınıf Tuna Matbaacılık Hayat Bilgisi Sayfa 16 Etkinlik Yapalım Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ETKİNLİK YAPALIM

1) Arkadaşlar arasındaki olumlu davranışlara örnek olabilecek ifadelerin başındaki
kutucukları işaretleyelim.
(✔)
yardım etmek
(✔) dürüst olmak
yalan söylemek
alay etmek
lakap takmak
(✔) saygı göstermek
(✔) selam vermek
kavga etmek
(✔) paylaşmak

2) Aşağıdaki cümleleri davranışlarımızın arkadaşlarımız üzerindeki etkilerini düşünerek tamamlayalım.

Yaşadığım çevreyi temiz tutarım. Çünkü temiz bir çevre hem sağlığımızı olumlu etkiler hem de arkadaşlarımın çevreye olan duyarlılığını artırır.

İhtiyaç duyan arkadaşlarıma yardım ettiğim için arkadaşlarım arasında daha güvenilir ve dayanışmacı bir atmosfer oluştururum. Yardımlaşma, arkadaşlık ilişkilerini güçlendirir.

Grup çalışmalarında aldığım sorumlulukları yerine getiririm. Çünkü bu, takım arkadaşlarımın bana güvenmesini sağlar ve işbirliğimizin verimli olmasını sağlar.

Oyun oynarken kurallara uyulmadığında oyunun düzeni bozulur. Bu nedenle kurallara uymak, oyunun adil ve eğlenceli bir şekilde devam etmesini sağlar ve arkadaşlarım arasındaki tartışmaları önler.

Olumlu ve olumsuz davranışlarımız arkadaşlarımızı nasıl etkiler?

2
1
3
2
1
1
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.