4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Sayfa 33 Cevapları

4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Sayfa 33 Cevapları
4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 33 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Günlük konuşmalarımızda “Güneş doğdu”, “Güneş battı.” cümlelerini kullanırız. Güneş’in doğması ve batması nasıl gerçekleşiyor olabilir?

Cevap: Dünya kendi ekseni etrafında dönerken güneş ışığı alan yerleri gündüz olur ve buralar güneş ışığını alınca güneş doğmuş olur. Güneş ışığı almamaya başladığında ise güneş batmış olur.

2. Gecenin ve gündüzün nasıl oluştuğunu araştıralım.

Cevap: Dünya güneşin etrafında dönerken aynı zamanda kendi ekseni etrafında da döner. İşte, bunun sonucunda gece ve gündüz oluşur. Dünyanın güneşe dönük tarafında gündüz yaşanırken, güneşe dönük olmayan tarafında gece yaşanır.

Yukarıdaki resimde, Güneş’in gün içinde gökyüzünde bulunduğu yerler çizilmiştir. Biz de Güneş’in gökyüzünde bulunduğu yerleri bir gün boyunca gözlem yaparak tespit edebiliriz. Unutmamak gerekir ki Güneş’e çıplak gözle bakmak zararlıdır.

Yukarıdaki resimde gördüğümüz durum Güneş’in mi yoksa Dünya’nın mı hareketi sonucunda oluşur?

Cevap: Dünyanın hareketi sonucunda oluşur.

Kaynak:Eğitim Sistem

11
192
327
21
50
29
43
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.