4. Sınıf Koza Yayın Türkçe Ders Kitabı Halay Dinleme İzleme Metni Video

4. Sınıf Koza Yayın Türkçe Ders Kitabı Halay Dinleme İzleme Metni Videosunu yazımızın devamından dinleyebilirsiniz.

Halay Dinleme İzleme Etkinlik Cevapları

HAZIRLIK

“Sonraki Derse Hazırlık” aşamasında sizden istenilen araştırma sonucunda edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınıza okuyunuz. (Ülkemizde oynanan bir halk oyunun ortaya çıkışını araştırınız. Edindiğiniz bilgileri defterinize yazınız.)

Halay – Türkiye’nin Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Çukurova bölgesinde
ve Türk coğrafyasında oynanan halk oyunlarının genel ismidir. Değişik bölgelerde oynanan halaylar arasında büyük farklılıklar vardır. Halay, toplu halde yan yana dizilerek bir çember oluşturmak suretiyle oynanır. Dansçılar, küçük parmaklarıyla birbirlerine tutunurlar. Grubun en başında bulunan lider, açıkta olan eliyle mendil sallar. Dans yavaş adımlarla başlar, bir süre sonra hızlanır. Halay adımları genelde ayak figürlerine dayanır. Bu bölgelerde her ilin kendine has halay oyunları derlenmiştir. Halay, davul ve zurna ile çalınan müzikler eşliğinde oynanır.

Arkadaşlarınızın da araştırma sonuçlarını dinledikten sonra en çok hangi yöreye ait halk oyununun ilginizi çektiğini nedenleriyle açıklayınız.
Cevap: En çok Karadeniz Yöresi’ne ait “horon” oyunu dikkatimi çekti. Hem oyun oynayanların kıyafeti onların oyun sırasındaki hareketleri hızları birbirleriyle olan uyumları çok ilgimi çekti.

Cevapların devamına ulaşmak için tıklayınız

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
Benzer Videolar