1. HABERLER

  2. FEN BİLİMLERİ

  3. 4. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 258-260 Cevapları
4. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 258-260 Cevapları

4. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 258-260 Cevapları

4. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri 7. Ünite Basit Elektrik Devreleri Sayfa 258, 259, 260 Devre Elemanları ve Görevleri Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

BASİT ELEKTİRİK DEVRELERİ

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 258 Cevabı Meb Yayınları

Elektrik telleri niçin plastik bir kılıfla kaplanır? Tartışalım. 

Cevap: Elektrik tellerinin dış kısmı plastik kılıf ile sarılıdır. Plastik kılıfla sarılmasının nedeni, plastiğin yalıtkanlık özelliğinden yararlanmak ve böylece elektrik çarpmasını engellemektir.Plastik kılıf yalıtkan olduğundan dolayı kabloya dokununca elektrik çarpmaz.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 259 Cevabı Meb Yayınları

DÜŞÜNELİM, YAZALIM, PAYLAŞALIM

1. Basit elektrik devresi elemanlarını uygun şekilde yerleştirdiğimizde ampul ışık verdi mi?

Cevap: Evet.

2. Anahtarı kapattığımızda ampul ışık verdi mi? Nedenini açıklayalım.

Cevap: Evet, ışık verdi. Anahtar kapalıyken devreden elektrik akımı geçer ve ampul yanar

3. Ampulün ışık vermesi için hangi devre elemanları kullanılmalıdır?

Cevap: Pil, ampul, bağlantı kablosu olmak zorundadır

4. Elektrik devresindeki anahtarın işlevini yazınız.

Cevap: Devrede elektriğin geçişini kontrol eder.

5. Elektrik devresinde anahtar kullanmasaydık ampul ışık verir miydi?

Cevap: Hayır, ışık vermezdi.

6. Elektrik devresini kurarken zorlandığınız bir yer oldu mu? Açıklayınız.

Cevap: Kabloları bağlarken biraz zorlandım.

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 260 Cevabı Meb Yayınları

Kurduğumuz basit elektrik devresi çalışmıyorsa bunun nedenleri neler olabilir?

Cevap: Bağlantıları yanlış yapmış olabiliriz. Anahtar açık olabilir.

Başka hangi durumlarda ampul yanmaz? Tartışalım. 

Cevap: Pil eğer boş ise ampul yanmaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum