4. Sınıf SDR İpekyolu Fen Bilimleri Sayfa 119 Cevapları

4. Sınıf SDR İpekyolu Fen Bilimleri Sayfa 119 Cevapları
4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 119 Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yukarıdaki öykünün başkahramanı biz olsaydık bazı davranışları yaparken kendimizi nasıl kontrol edebilirdik? Bizim sorumluluğumuzda olan işleri yaparken kurallara nasıl uyardık? Akvaryumdaki suyun sıcaklığını nasıl ayarlardık? Sıcak olan bir madde nasıl soğur? Soğuk olan bir madde nasıl ısınır?

Cevap: Akvaryumu aldığı yerdeki görevliyle konuştuktan sonra eve gelip öğrendiğim şeyleri annemle paylaşırdım ve onun yönlendirmesiyle hareket ederdim. Akvaryumdaki suyun sıcaklığını elimizle kontrol ederekte ayarlayabiliriz yada ölçme aletiyle kontrol ederek. Sıcak olan bir maddeyi soğuk bir suyun içine koyarsak soğutabiliriz. Soğuk olan bir maddeyi sıcak suyun içine koyarak yada ısı vererek ısıtabiliriz.

Yeni doldurulmuş bir bardak çay ile bir bardak buzlu suyun sıcaklıkları hakkında ne söyleyebiliriz?

Cevap:Yeni doldurulmuş bir çay çok sıcaktır. Bir bardak buzlu su ise çok soğuktur.

Sıcak çayı soğutmak veya soğuk suyun sıcaklığını artırmak için ne yaparız? Bu konuda tahminlerde bulunalım. Tahminlerimizi arkadaşlarımızla tartışalım. Maddenin ısınıp soğumasına yönelik bir deney tasarlayalım. Tasarladığımız deneyi defterimize yazarak daha sonra arkadaşlarımızla paylaşalım. Bir etkinlik yaparak kendi tasarladığımız deney ile karşılaştıralım.

Cevap: Sıcak çayı soğutmak için üstüne soğuk su ekleyebiliriz. Soğuk olan çayı ısıtmak için ise sıcak su ekleyebiliriz.

Kaynak:Eğitim Sistem

269
318
209
107
114
127
1129
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.