4. Sınıf SDR İpekyolu Fen Bilimleri Sayfa 152 Cevapları

4. Sınıf SDR İpekyolu Fen Bilimleri Sayfa 152 Cevapları
4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 152 Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

ETKİNLİK

Ben Olsam

Aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımının önemi ile ilgili düşüncelerimizi aşağıda verilen “Ben olsam” bölümlerine yazalım. Arzu annesinin uyarılarına rağmen odasının lambalarını sürekli açık bırakıyordu.

Ben olsam: asla sürekli açık bırakmam çünkü boşuna elektrik israfına sebep olurdum.
Babası Serdar’ı markete gönderdi. Marketten tasarruflu ampul almasını söyledi. Serdar normal ampullerin daha ucuz olduğunu görünce tasarruflu ampul yerine normal ampullerden daha fazla aldı. Eve geldiğinde babası bunun doğru olmadığını söyledi.
Ben olsam: tasarruflu ampul alırdım. Biraz daha pahalı olabilir ama elektrik tüketimi daha az olacağı için elektrik faturasına da etkisi olacaktır ve daha az bir fatura gelecektir.

Yukarıda, bir arkadaşımızın merak ettiği konuyla ilgili Bilim Çocuk dergisine yazdığı yazı verilmiştir. Geceleri gökyüzüne baktığımızda yıldızların ne kadarını görüyoruz? Bunun nedeni ne olabilir? Bu soruya cevap bulabilmek amacıyla bir etkinlik yapalım.

Cevap:  Yaşadığı şehir aşırı aydınlatmanın olduğu bir yer. Fazla aydınlık olan bölgelerde gecenin karanlığı azalıyor.Ve yıldızları görmekte zorlanıyor. Ama ışığın az olduğu bir şehirde yada bölgede yaşıyor olsaydı eğer yıldızları daha net görebilir.

Kaynak:Eğitim Sistem

112
90
109
101
90
90
106
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.