4. Sınıf SDR İpekyolu Fen Bilimleri Sayfa 64 Cevapları

4. Sınıf SDR İpekyolu Fen Bilimleri Sayfa 64 Cevapları
4. Sınıf Fen Bilimleri SDR İpekyolu Yayıncılık Sayfa 64 Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Alkol gibi zararlı maddelerden biri de sigaradır. Çevremizdeki bazı insanların sigara kullandığını görüyoruz. Sigaranın sağlığı olumsuz yönde etkilediğini biliyoruz. Yapılan araştırmalar sigara ve alkol gibi alışkanlık yapan maddelerin insan sağlığına verdiği zararların çok büyük olduğunu belirtmektedir. Bu alışkanlıkların verdiği zararlar savaşların verdiği zararlarla eş tutulmaktadır. Peki, bu zararlı alışkanlıkların insana ve çevreye olan zararları nelerdir? Tartışalım. Daha sonra aşağıdaki etkinliği yapalım.

Cevap: Sigar içen insanlar ciğerlerine hava yerine sigarayı çektikleri için ciğerleri hasar görür ve hasta olma riskleri artar. Aynı zaman o ortamda olan insanlar sigara dumanını içine çektiği zaman kendileride zarar görür.Ve sigara izmaritleri çevre atıldığı zaman çevre kirliliğine sebep olur. Uzun lafın kısası sigar içmeyin ve öyle ortamlarda durmayın.

• Sigara ve alkolün zararlarını anlatan resimler ve yazılar
• Karton
• Yapıştırıcı
Etkinlik Basamakları
Arkadaşlarımızla 3-4 kişilik gruplara ayrılalım. Grup içinde görev paylaşımı yapalım. Görev paylaşımı yaparken eşit davranmaya özen gösterelim.
Sigara ve alkolün zararlarını anlatan resim ve yazıları inceleyelim. Yandaki gazete haberini de okuyalım.
Sigara ve alkolün kişiye ve gruplandırarak iki farklı sunum hazırlayalım.

Hazırladığımız çalışmaları hem okul gazetesinde hem de sınıf panosunda sergileyelim.
Sorular

Sigara ve alkolün kişiye verdiği zararlar nelerdir?

Cevap: İnsanların iç organlarına zarar verir.Kanser olmasına yol açar. Çabuk yaşlanmasına neden olur.

Sigara ve alkolün çevreye verdiği zararlar nelerdir?

Cevap: Sigara içen kişilerin yanında durduğunuz zaman sizde içen kişi kadar zarar görürsünüz.Alkollü insanlar ise sarhoş olup çevreyi rahatsız edecek davranışlarda bulunabilir.

Zararlı alışkanlıklardan uzak durmak için neler yapılabilir?

Cevap: Bu tür şeyleri kullanmayı denememeliyiz. Kullanan kişileri kullanmama konusunda uyarmalıyız.

Kaynak:Eğitim Sistem

14
55
53
129
129
129
129
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum