40 bin atama en çok hangi branşlarda olacak?

40 bin atama en çok hangi branşlarda olacak?
Öğretmen adaylarının merakla beklediği Ağustos atamasında en çok hangi branşlarda atama yapılacağı merak konusu oldu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Ağustos ayında atama yapacağını açıklamıştı. 40 bin öğretmen ataması resmiyet kazandıktan sonra atamaların hangi branşlarda ağırlık kazanacağı merak konusu.

Ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek olan öğretmen atamalarında aslan payını;

İngilizce Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 

Sınıf Öğretmenliği 

Fen Teknoloji

Türkçe

Matematik Öğretmenliği alacak.

Ağustos atamalarında şubat atamasında olduğu gibi sadece doğu anadolu illerinde değil, batı bölgelerine de ciddi sayıda  atama yapılacak. Özellikle batı bölgelerinde bulunduğu halde, çeşitli sebeplerden ötürü norm kadro sıkıntısı çeken okullara atamalar yapılacak. Bu kararın temel sebebi ise bakanlığın, Merkezi Ortak Sınavlara katılan öğrencilerin okullarında yaşanan öğretmen yetersizliği sıkıntılarının 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren minimum seviyeye çekmek istemesidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.