40 bin öğretmene atama müjdesi

40 bin öğretmene atama müjdesi
Dershanelerin dönüştürülmesini içeren yasa tasarısının yerel seçimden sonra Meclis'te işleme konulacağını söyleyen Bakan Avcı, öğretmen adaylarına da müjde verdi "Ağustos'ta gerçekleşecek."

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldığı canlı yayında dershane konusu ve öğretmen atamaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

DERSHANE TASARISI SEÇİMDEN SONRA
Meclis faaliyetleri dondurulmuş olacak. Meclis takviminde bizim tasarımıza vakit kalmadı. İnşallah 30 Mart'tan sonra Meclis tekrar normal gündemiyle çalışmaya başladığı zaman, biz de tasarımızı önce Milli Eğitim Kültür gençlik ve spor komisyonunda Sonra da genel kurulda görüşülecek. Eğer meclis onaylarsa da yasalaşıp yürürlüğe girecek.

AĞUSTOS'TA 40 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK

İnşallah 40 bin öğretmen adayımızı daha Ağustos'ta atayacağız. Böylece bu yıl 50 bin öğretmen atamış olacağız. bizim bu 10 yılda atadığımız öğretmen sayısı 450 bini geçiyor. Bu müthiş bir rakam. Bizim şu anda 812 bin civarında öğretmenimiz var. Düşünün bunların yarısı son 10 yılda bizim atadığımız öğretmenler.

MİLLİ EĞİTİM İLE İLGİLİ HABELERDE ÇARPITMA VAR

Milli Eğitim ile ilgili her konuda her gün bir şey çıkıyor, ve en olumsuz tarafıyla çıkıyor. Bugünkü örneği vereyim. Ben tesadüfen bugün bir tanesine şahit oldum. Öğretmen adayları ile ilgili. Sözünü ettiğiniz medya kanalarından bir tanesinde diyor ki; öğretmen adaylarına kötü haber. Biz Ağustos ayında 40 bin, Ocak ayında da 10 bin aday öğretmen aldık. İnşallah önümüzdeki Ağustos'ta 40 bin öğretmen adayı daha alacağız. Yeni tasarımızda diyoruz ki, öğretmen adayları bir yılın sonunda performans bakımından bir sınav ya da mülakatla değerlendirilir, eğer o bir yıllık performansları başarılı bulunmazsa adaylıkları bir yıl daha uzatılır. Yine de başarılı olamazlarsa o zaman öğretmenlik haklarını kaybederler.

Fakat bu tasarı yasalaştıktan sonra alacağımız öğretmenler için geçerli. Yani önümüzdeki Ağustos ayında İnşallah alacağımız 40 bin öğretmen için yürürlükte olacak bir kural. Geçen Ağustos'ta aldığımız da, bu ocakta aldığımız 10 bin öğretmenimizi de ilgilendiren bir düzenleme değil. Onlar bundan önceki mevzuat neyse öyle başladı, öyle de gidecekler. Kaldı ki yeni getirilen bir şey de değil. 657 sayılı devlet memurları kanununun yanlış hatırlamıyorsam 54. Maddesinde bu bugün de var. Aday memur nasıl memuriyete başlar. Diyor ki adaylık bir yılın sonunda kalkmazsa, iki yıla uzatılır, İki yıldan fazla olamaz. İki yılın sonunda gerekli koşulları sağlayamayan aday memurların kurumlarıyla ilişikleri kesilir. 657 sayılı bugün yürürlükte olan Devlet Memurları Kanunu'nun 54. maddesinde bu zaten var. Ama bugün izlediğim haber programında öyle sunuluyor ki, geçen Ağustos'ta aldığımız öğretmenler de bu yıl ocak ayında aldığımız öğretmenler de bir yıl aday öğretmenlik yapacaklar, sonra çok zor bir sınava girecekler, O sınavda başarısız olurlarsa başka bir yere gönderilecekler, orada da bir yıl çalıştıktan sonra başarılı olamazlarsa Devlet memurluğundan uzaklaştırılacaklar. Bu geçmişe yönelik bir şey değil. Kaldı ki 657'ye göre bu yine yapılabilir. Ama böyle bir uygulama yok. Hemen her konuda milli eğitim ile ilgili son zamanlarda bu yayın organlarında maalesef çarpıtma var evet.

A Haber'de Duygu Leloğlu'nun sunduğu Gece Ajansı, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı konuk etti.

Kaynak:Haber 7

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.