47 bin öğretmen kadrosu ihdas ediliyor

47 bin öğretmen kadrosu ihdas ediliyor
Hükümet, 47 bin öğretmen atamasının yapılması için Meclis Başkanlığı'na kanun tasarısı sundu.

Hükümet, 47 bin öğretmen kadrosunun ihdas edilmesi için Meclis Başkanlığı'na kanun tasarısı sundu. İhdas edilen 47 bin öğretmen kadrosunun ne kadarına 2015 yılı içinde atama yapılacağına ayrıca Milli Eğitim Bakanlığınca karar verilecektir. MEB'in, bu yıl atama yapabilmesi için kadro ihdasının yanında ayrıca "atama izni" de alması gerekmektedir. Muhtemelen görüşmeler sırasında verilecek önerge ile bu husus, tasarıya eklenecektir.

İŞTE MECLİSE SUNULAN TASARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

KANUN TASARISI

MADDE 1- 25/8/2011 tarihli ve 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"EK MADDE 2- (1) Ekli listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin Milli Eğitim Bakanlığına ait bölümüne eklenmiştir."

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

LİSTE

KURUMU : MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEŞKİLATI : TAŞRA

İHDAS EDİLEN KADROLARIN

SERBEST TUTULAN

TOPLAM

47.000

47.000

SINIFI UNVANI DERECESİ KADRO ADEDİ KADRO ADEDİ

EÖH Öğretmen (1-9) 47.000

TOPLAM 47.000

Eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülebilmesi bakımından yeterli personelin istihdam edilmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu çerçevede, Tasan ile Milli Eğitim Bakanlığına toplam 47.000 adet öğretmen kadrosu ihdas edilmektedir.

MADDE 1- Madde ile; Milli Eğitim Bakanlığına toplam 47.000 adet öğretmen kadrosu ihdas edilmektedir.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

Kaynak:Memurlar.Net

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.