5. Sınıf Ada Yayıncılık Fen Bilimleri Biyoçeşitlilik Nedir Neler Öğrendik Cevapları

5. Sınıf Ada Yayıncılık Fen Bilimleri Biyoçeşitlilik Nedir Neler Öğrendik Cevapları
5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Ada Yayıncılık 6. Ünite İnsan ve Çevre Sayfa 147 Biyoçeşitlilik Nedir Neler Öğrendik Etkinlik Soruları ve Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

5. Sınıf Ada Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 147 Cevabı

Bitki ve hayvanların azalmasının nedeni ne olabilir? Canlı türlerinin azalmasında insanın etkisi ne kadar olabilir?

Cevap:  Günümüzde biyolojik çeşitlilik azalıyor. Bunun nedenlerinden bahsedecek olursak aşırı nüfus artışıyla başlayabiliriz. Aşırı nüfus artışı nedeniyle insanların yaşam alanı da artıyor böylece bitki ve hayvanların yaşam alanları daralıyor. Biyolojik çeşitliliğin azalmasının bir diğer nedeni ise çevre kirliliğidir. Özellikle sanayi tesislerinin atıklarını hiçbir arıtmadan geçirmeden doğal ortama vermeleri nedeniyle ortaya çıkan zararlı maddeler canlıları doğrudan etkiliyor.Yeni tarım alanları açılması sebebiyle gen kaynağı bulunan birçok çayır, mera ve orman alanı tahrip ediliyor.
Kentlerin giderek genişlemesi, tarım, endüstri, ormancılık gibi faaliyetler canlıların doğal habitatlarının ortadan kalkmasına yol açıyor. Nesilleri tükenme tehlikesi altında olan canlıları korumak için alınacak en önemli önlem, yaşam alanlarının korunmasıdır.

Bitki ve hayvan türlerini korumak için neler yapılabileceği ile ilgili önerilerinizi kendinizin, çevrenizin sorumluluklarını ve çözüm yollarını aşağıdaki balık kılçığı üzerine yazınız.

Ağaçlandırma yapalım, Zarar verenleri uyaralım, Çevre kirliliğ yapmayalım, Küresel ısınmaya engel olalım, Aşırı avlanmanın önüne geçelim, Denizleri kirletmeyelim.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
1
1
1
3
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.